Stoica revine cu fuziunea PD-PNL [1]

Fostul lider liberal Valeriu Stoica a pledat, ieri, în favoarea ideii constituirii polului de centru-dreapta într-o formă instituțională de tip federativ, care să rezulte în urma fuziunii PNL, PD și PPCD, dar și a altor formațiuni sau grupări având această orientare.

Apelul a fost făcut în cadrul dezbaterii cu tema "Restructurarea polului de centru-dreapta", organizat de către o fundație coordonată de chiar Valeriu Stoica.
"Reconstrucția polului de centru-dreapta trebuie să se facă într-un patrid politic, dar nu unul monolitic, piramidal, ci unul cu o structură federativă, care să cuprindă curentul popular creștin-democrrat, curentul popular liberal și curentul popular social. Conducerea PNL trebuie să relanseze tema fuziunii cu PD, dar nu la nivel declarativ, ci în mod ferm, printr-un program lipsit de ambiguitate și prin decizii clare. În măsura în care această ofertă va fi refuzată, eșecul proiectului transformării Alianței DA într-o forță unitară și viabilă nu va mai fi perceput ca datorându-se PNL", a evidențiat Valeriu Stoica, menționând că, în paralel, PNL trebuie să înceapă negocierile cu PPCD. El a făcut un apel la Delegația Permanentă a PNL de a convoca de urgență un congres extraordinar, menit a direcționa partidul spre o astfel de strategie, care să aibă în vedere și începerea negocierilor de aderare la PPE.
Senatorul PNL Varujan Vosganian a atenționat că dacă PD va adera la PPE, iar PNL nu face pasul în aceeași direcție, atunci situația va fi "inutilă și periculoasă", câtă vreme cele două partide nu au același proiect politic. "Va fi o dispută între PNL și PD, în care numai un partid va câștiga", a anticipat el.
Deputatul liberal Crin Antonescu a caracterizat PNL printr-o figură de stil ca fiind "bolnavul dreptei românești", întrucât este măcinat de frământări interne și nu și-a clarificat, încă, rolul și poziția sa pe eșicherul politic.Publicat de : Andrei Costa
Data publicării: 31 Mai 2005 - 12:11
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4574&titlu=Stoica_revine_cu_fuziunea_PD_PNL