Sefii PSD conduc partidul din sedii diferite [1]

Mircea GeoanA si Adrian Nastase par ca nu pot lucra impreuna. In sedinta staff-ului PSD de ieri s-a stabilit ca Geoana, impreuna cu Miron Mitrea, sa-si fixeze birourile si subalternii in palatul partidului din Kiseleff, in timp ce Nastase, impreuna cu o mare parte a celor 15 departamente pe care le coordoneaza, „guvernul din umbra“, sa functioneze in sediul din Baneasa. Lui Iliescu i-a ramas biroul din cladirea situata in strada Atena nr. 11.

Diaconescu: „Dau de gard cu PSD-Bucuresti“

Revenirea lui Ion Iliescu in partid, anuntata a avea loc lunea viitoare, provoaca imagini idilice lui Mircea Geoana: „Cum spune argentinianul sau americanul, trebuie doua persoane cind dansezi tango. Vrem o relatie respectuoasa cu Iliescu“.

In comparatie, senatorul Cristian Diaconescu, seful comisiei de moralitate, se declara mult mai dur cind e vorba de relatia cu PSD-Bucuresti, care a refuzat sa-i prezinte un raport privind intrarea lui Omar Hayssam in partid si afacerile acestuia. „Daca nu fac rigoare cu ei, dau de gard cu ei“, a spus Diaconescu. In schimb, acesta nu s-a aratat interesat sa-l ancheteze si pe deputatul PSD Ovidiu Musetescu, cel care i-a vindut lui Omar IPRS Baneasa: „Nu lucrez dupa ce scrie in presa“, a spus senatorul. Nici Geoana, nici Diaconescu nu au putut ieri sa spuna unde este Musetescu, disparut de patru saptamini.
Cotroceni: Lupta cu marea coruptie inca nu a inceput

“Daca atunci cInd organismele statului vor incerca sa se atinga de marea coruptie, impotriva lor se vor ridica partide, mass-media, comunitatea de afaceri, zadarnicind si intimidind actiunile institutiilor statului, integrarea in UE va ramine doar un deziderat, si nu o realitate”. Acest mesaj a fost ieri introdus de presedintele Basescu, in numele caruia a vorbit consilierul prezidential Adriana Saftoiu, in discursul legat de referendumul francez. Intimplator sau nu, momentul in care seful statului admite, indirect, ca lupta cu marea coruptie nu a inceput prefigureaza bilantul dupa sase luni de guvernare.

Pe de alta parte, coruptia inca nu a fost declarata oficial unul din pericolele la adresa securitatii nationale, asa cum seful statului a promis si propus CSAT. Teza ar trebui sa faca parte din noua strategie nationala de securitate, dezbatuta in sedinta CSAT din 28 februarie, dar care nu a fost, deocamdata, aprobata. Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a explicat ieri ca data urmatoarei sedinte CSAT nu a fost inca fixata. In martie, o noua reuniune a CSAT a fost aminata din cauza crizei ostaticilor, dar presedintele Basescu a promis ulterior ca ea va avea loc dupa semnarea Tratatului de aderare la UE. (M.G.)
Publicat de : Ada Mesesan
Data publicării: 31 Mai 2005 - 12:06
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4572&titlu=Sefii_PSD_conduc_partidul_din_sedii_diferite