Proiectul Legii minorităților dezbătut la Tg-Mureș [1]

În organizarea filialei Mureș a UDMR, la Tg-Mureș s-a desfășurat, timp de două zile, un seminar referitor la Legea privind statutul minorităților naționale din România.

Deputatul UDMR Borbély László a declarat că această întâlnire s-a organizat pentru o mai bună cunoaștere a acestei legi și pentru a da posibilitatea reprezentanților minorităților să schimbe păreri cu privire la acest proiect.

Președintele Comisiei pentru Drepturile Omului din din Senat, György Frunda, a declarat, la rândul său, că "România se află, cu această lege, în fața unui examen internațional de toleranță".

Pe de altă parte, președintele UDMR, Markó Béla, a arătat că acest proiect de lege privind statutul minorităților se încadrează în ideea descentralizării administrației și că UDMR dorește să aducă un factor în plus în sistemul de decizii comune.

Liderul UDMR a subliniat importanța înființării consiliilor minorităților, care să decidă în probleme care privesc comunitățile minoritare și nu să aibă doar rol consultativ ca până acum.

Markó Béla a ținut să precizeze că în proiect nu s-a statuat ca aceste consilii să ia singure decizii, ci doar ca orice reglementare care implică o minoritate să se decidă obligatoriu cu acordul consiliului minorității respective.
Publicat de : Benone SIMIONESCU
Data publicării: 29 Mai 2005 - 21:30
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4544&titlu=Proiectul_Legii_minoritatilor_dezbatut_la_Tg_Mures