Rafuieli de tip securist in partidul lui Vadim [1]

Intr-un "autodenunt" fabricat de rivali, fostul deputat Florea Buga "marturiseste" ca a luat spaga 250.000 de euro

Partidul Popular Romania Mare, o formatiune ce musteste de securisti, este zilele acestea scena unor rafuieli demne de schitele lui Caragiale. O "scrisoare pierduta" adresata sefilor de filiale din Teleorman a bulversat partidul lui Vadim. Fostul deputat Florea Buga, in prezent presedintele Filialei Teleorman a PPRM, "se autodenunta" ca ar fi luat o spaga de 250.000 de euro pentru a-l alege pe pesedistul Liviu Dragnea in functia de presedinte al Consiliului Judetean. Buga dezminte cu disperare, catalogind scrisoarea drept "o facatura a celor exclusi din partid".
Conceputa intr-o maniera caragialeasca, recipisa expediata catre presedintii filialelor PPRM teleormanene este semnata de Florea Buga, poarta stampila partidului lui Vadim si se bazeaza pe un fapt amplu dezbatut de presa si de alegatori.
La alegerile pentru Consiliul Judetean, din iunie 2004, voturile celor trei consilieri PPRM au fost hotaritoare pentru alegerea pesedistului Liviu Dragnea, un cunoscut baron local, in postul de presedinte, in conditiile in care PSD avea 15 consilieri, iar Alianta tot atitia. Atunci a circulat zvonul ca deputatul Florea Buga, negociatorul desemnat de "la centru", si cei trei consilieri, Ion Putineanu, Musat Stefanescu si Romeo Iancovici, si-ar fi vindut onoarea pentru 250.000 de euro, in ciuda indicatiilor primite de la Bucuresti de a sustine propunerea Aliantei.
"Regretam cele intimplate, dar am considerat ca ceea ce facem, acordind votul PSD-ului in schimbul sumei de 250.000 de euro, este spre binele partidului, in primul rind, si al nostru, in al doilea rind. Oricum, din banii primiti, nu am realizat mare lucru, mi-am cumparat o masina marca Volkswagen de circa 20.000 de euro, iar diferenta am depus-o la banca", le transmite Buga membrilor de partid, in scrisoarea buclucasa. El adauga ca "nu toti banii au ramas la noi, o parte fiind dusi la Bucuresti" si le cere peperemistilor teleormaneni sa-l voteze la alegerile din cadrul Conferintei Judetene, pretinzind ca "greseala recunoscuta e pe jumatate iertata". Reactia unor sefi de filiale PPRM a fost dezarmant de sincera, demonstrind ca nu iese fum fara foc. "Domne, auzisem si noi astfel de zvonuri, dar am refuzat sa credem. Acum, cu scrisoarea asta, nici nu stim ce sa mai zicem. Am ramas stupefiati", ne-a marturisit Petre Bulacu, presedintele filialei PPRM din Comuna Poeni.
Sunat de confratii de partid, care voiau sa-l felicite pentru sinceritate, Buga a negat totul.
"E o facatura a celor pe care i-am exclus din partid. Se razbuna prin astfel de denigrari. Doar nu eram prost sa ma autodenunt. Niste dobitoci! O sa merg la politie sa cer o ancheta. Semnatura si stampila sint scanate si facute pe calculator. Transmiteti membrilor sa stea linistiti", a fost mesajul fostului deputat.
Publicat de : Marius Chican
Data publicării: 30 Mai 2005 - 07:40
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4536&titlu=Rafuieli_de_tip_securist_in_partidul_lui_Vadim