Elena Udrea, dupa arestare: Are loc o condamnare mediatica, varianta apararii nu se aude si nu se vede deloc [1]

taguri: elena, udrea, arestare, are, loc, condamnare, mediatica, varianta, aparare, nu, aude, vede, deloc

Elena Udrea a precizat, joi, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ca „are loc o condamnare mediatica, in timp ce varianta apararii nu se aude si nu se vede deloc”

. Reactia deputatului vine dupa ce, ICCJ a admis, miercuri, propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute.

„Descriem 3 mecanisme in ceea ce priveste dosarul Gala Bute. Oameni de afaceri si functionari din Ministerul Dezvoltarii sunt prinsi ca au dat si au luat mita, probatoriul este format din interceptari, traseul banilor prin conturi si declaratii in care isi recunosc vinovatia (desi, initial, au negat). Acesti oameni fac denunturi impotriva Elenei Udrea (nu exista niciun alt fel de proba decat denunturile). Rezultanta: ei sunt liberi, Elena Udrea este arestata. Deci, declaratiile impotriva lui Udrea garanteaza libertatea”, se precizeaza in mesajul Elenei Udrea.

Deputatul a mai afirmat ca exista informatii si indicii foarte clare ca denuntatorii impotriva Elenei Udrea in dosarul ”Gala Bute” s-au pus de acord asupra declaratiilor si au incercat sa influenteze ancheta.

”Stefan Lungu sustine ca s-a pus de acord cu Gardean in decembrie 2014 asupra declaratiilor; Ana Maria Topoliceanu a facut presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru a-i confirma denuntul; exista un denunt colectiv (caz unic in practica penala) in care este amintit si numele Elenei Udrea. Mai mult, aproape toti denuntatorii si-au schimbat declaratiile initiale. Toti acesti oameni sunt liberi (chiar daca exista articol care prevede arestarea preventiva a celor care doresc si pot sa influenteze desfasurarea anchetei), iar Udrea este arestata”, se mai arata in postare.

Elena Udrea a mai mentionat ca ”punctul de vedere al acuzatorilor (manifestat prin referatul DNA) este omniprezent in spatiul public” si ca ”are loc o condamnare mediatica, in timp ce varianta apararii nu se aude si nu se vede deloc, nici macar declaratia facuta de Udrea in fata instantei”.

Judecatorul de drepturi si libertati de la instanta suprema a admis miercuri propunerea DNA si a dispus arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru o perioada de 30 de zile, din 25 februarie pana la 26 martie inclusiv in dosarul Gala Bute. 


Publicat de : ---
Data publicrii: 27 Feb 2015 - 05:40
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44966&titlu=Elena_Udrea__dupa_arestare__Are_loc_o_condamnare_mediatica__varianta_apararii_nu_se_aude_si_nu_se_vede_deloc