Fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, audiat la sediul DNA in dosarul Gala Bute [1]

taguri: fost, consilier, elena, udrea, stefan, lungu, audiat, sediu, dna, dosar, gala, bute, arest, domiciliu

Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, este audiat marti la sediul DNA, in dosarul "Gala Bute"

. Lungu se afla in arest la domiciliu si este urmarit penal pentru trafic de influenta.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, ca Stefan Lungu, cercetat in arest la domiciliu, a fost citat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a da noi declaratii in dosarul "Gala Bute".

La DNA a fost, marti, si senatorul PSD Ion Ariton, fost ministru al Economiei, acesta fiind anuntat ca este inculpat in dosarul "Gala Bute" si va fi cercetat sub control judiciar.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, ca Ion Ariton este inculpat pentru participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, fapte pentru care s-a cerut aviz de la Senat pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Economiei.

Printre masurile preventive luate in cadrul controlului judiciar dispus in cazul lui Ion Ariton este si interdictia de a parasi tara.

Ion Ariton a declarat, la iesirea de la DNA, ca sponsorizarile facute de companii de stat catre Federatia Romana de Box, pentru Gala Bute, au fost trecute prin consiliile de administratie si nu s-au facut la cererea lui.

Fiind intrebat ce a discutat cu procurorii, Ion Ariton a spus ca a fost "ca la o ancheta".

"Asa cum am declarat de prima data, companiile au facut sponsorizari catre Federatia Romana de Box, iar acele sponsorizari au fost trecute prin consilii de administratie", a mentionat Ion Ariton.

Chestionat in continuare daca acest lucru s-a intamplat la cererea lui, Ion Ariton a spus ca nu el a solicitat sa fie facute sponsorizari pentru Gala Bute.

Senatorul Ion Ariton a refuzat sa raspunda atunci cand a fost intrebat daca a actionat la solicitarea fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni un nou aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a Elenei Udrea, pentru trei noi fapte de luare de mita, in dosarul "Gala Bute", privind contracte incheiate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului cu mai multe firme.


Publicat de : ---
Data publicării: 18 Feb 2015 - 05:29
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44618&titlu=Fostul_consilier_al_Elenei_Udrea__Stefan_Lungu__audiat_la_sediul_DNA_in_dosarul_Gala_Bute