PD are planul B: Blaga [1]

Pentru ca intrarea lui Emil Boc – preferatul „ardelenilor“ - in cursa pentru sefia PD ameninta sansele lui Videanu, „regatenii“ se pregatesc sa puna in aplicare planul B: Blaga, tot din Ardeal.

Mai multe surse din conducerea democrata spun ca Vasile Blaga va intra si el in cursa pentru presedintia PD, la fel ca Emil Boc, pe o platforma populara. Ministrul de Interne, perceput ca avind in acest moment cea mai mare popularitate in partid, are de partea sa filiala Bucuresti, una dintre cele mai puternice, majoritatea celor din Ardeal, pe care miza Boc, si din Moldova.

In aceste conditii surse democrate spun ca, foarte probabil, Adriean Videanu s-ar putea retrage din cursa pentru sefia PD, de teama ca o competitie Videanu-Boc ar deschide un front de lupta in partid. Aceleasi surse spun ca Videanu s-a exprimat in acest sens in fata unor apropiati miercuri seara, dupa ce Emil Boc a anuntat ca va candida sustinind platforma populara a lui Sorin Frunzaverde. Mai multi vicepresedinti democrati spun ca Videanu s-a simtit aproape tradat dupa ce, miercuri dupa-amiaza, unii parlamentari PD sustinatori ai sai au dat curs invitatiei lui Emil Boc de a marca festiv candidatura sa.

Primarul Clujului i-a invitat pe colegii din partid la un pahar de sampanie la Intercontinental, unde au fost prezenti peste 15 sefi de filiale judetene. In plus, recomandarea facuta de Basescu si agreata initial era aceea sa candideze si Videanu, si Boc, si Blaga, si Frunzaverde.

Videanu declara insa ca „nu se retrage“, dar ca, dincolo de competitia in sine, mai importanta este gasirea unei solutii de echipa. „Partidul nu are in momentul de fata un om care sa devina un presedinte la nivelul la care a fost Traian Basescu. Eu sint dispus sa fac compromisuri pentru unitatea partidului, pentru o solutie acceptabila pentru partid, nu una care sa satisfaca orgolii. Nu imi e teama de competitie, daca intru, cistig, intrebarea e «cu ce pret»? Partidul nu are nevoie sa sapam transee, am atit de munca la Primarie! Responsabilitatea politica este mai importanta cind esti in functii administrative, nu sa conduci un partid“, declara primarul Bucurestiului.
Publicat de : Mihaela Ganet
Data publicării: 27 Mai 2005 - 11:39
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4452&titlu=PD_are_planul_B__Blaga