Primarul din Lupeni, Cornel Resmerita, arestat preventiv [1]

Curtea de Apel Bucuresti a decis marti arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, cercetat penal de DNA in dosarul Gala Bute

. Decizia este definitiva.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 4 februarie, ca Resmerita sa fie cercetat in arest la domiciliu, insa procurorii au contestat hotararea. Marti Curtea de Apel a admis contestatia DNA, astfel ca primarul va fi arestat preventiv.

Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, si Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, sunt cercetati in arest la domiciliu, DNA nu a atacat decizia tribunalului in cazul celor doi.

În dosarul "Gala Bute" a fost arestat preventiv si Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, care este acuzat de spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu.

În acest dosar, pentru Elena Udrea DNA a cerut urmarirea penala si arestarea preventiva.

Camera Deputatilor a aprobat, luni seara, toate cererile DNA, de incuviintare a inceperii urmarii penale, precum si de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, formulate pe numele Elenei Udrea, inclusiv in dosarul "Gala Bute".


Publicat de : ---
Data publicării: 11 Feb 2015 - 05:38
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44331&titlu=Primarul_din_Lupeni__Cornel_Resmerita__arestat_preventiv_