Seful Finantelor Publice Ploiesti, plasat in arest la domiciliu, a fost arestat preventiv [1]

Judecatorii Curtii de Apel Ploiesti au admis, marti seara, contestatia procurorilor DNA Ploiesti la decizia Tribunalului Prahova de plasare in arest la domiciliu a lui Daniel Cristian Petre, seful Directiei Regionale de Finante Publice Ploiesti acuzat de luare de mita

.

Petre fusese retinut in 4 februarie de catre procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de luare de mita si prezentat, in ziua urmatoare, Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventiva, insa magistratii instantei de fond au dispus arestul la domiciliu.

Procurorii au contestat insa decizia, iar Curtea de Apel Ploiesti a admis, marti seara, actiunea, astfel ca Daniel Cristian Petre a fost arestat preventiv.

Faptele de care este acuzat Daniel Cristian Petre ar fi fost savarsite in perioada in care acesta era director executiv adjunct la Directia Economica din cadrul Consiliului Judetean Prahova, avand atributii delegate de administrator public si ulterior director executiv la Directia Generala a Finantelor Publice Prahova.

Conform unui comunicat al DNA, in perioada aprilie - mai 2012 Daniel Petre a primit in trei randuri, de la un denuntator, sumele de 20.000 de lei, 10.000 de lei si respectiv 20.000 de lei, pentru ca, in calitate de director executiv adjunct la Directia Economica din cadrul Consiliului Judetean Prahova, cu atributii delegate de administrator public, sa faca demersuri pentru favorizarea unei firme, in sensul atribuirii unei lucrari finantate de CJ pentru modernizarea unui drum judetean.

De asemenea, Daniel Petre este suspectat ca a promis ca va face demersuri si pentru ca platile sa fie facute cu prioritate de catre CJ catre societatea respectiva si pentru suplimentarea cu 20% din valoarea totala a lucrarii, pe parcursul derularii contractului.

Ulterior, in aprilie 2013, inaintea sarbatorilor de Paste, Daniel Petre, in calitate de director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova, a primit de la acelasi denuntator 10.000 de lei, pentru a favoriza aceeasi firma, la un control derulat de catre inspectorii din subordinea sa.

”La acea vreme, agentul economic respectiv derula activitati comerciale cu o alta firma, intre acestea fiind incheiate documente fictive in baza carora se rulau sume importante de bani. Aceste aspecte au reprezentat obiectul unor infractiuni de coruptie, fapte cercetate intr-un dosar inregistrat la DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti si finalizat cu rechizitoriu in cursul anului 2014”, spuneau procurorii DNA.

De asemenea, ca director executiv al DGFP Prahova, Daniel Petre a incercat, in cea de-a doua jumatate a anului 2013, sa-l sprijine direct sau indirect pe denuntator, care era cercetat intr-un dosar inregistrat pe rolul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, pentru infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

In acest context, printr-un intermediar, directorul DGFP Prahova i-a solicitat sefului serviciului nominalizat de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti sa coordoneze activitatea de verificare in dosarul respectiv sa numeasca pentru control o alta echipa, compusa din persoane agreate de inculpat.

Mai mult, in februarie 2014, Daniel Petre i-a chemat la biroul sau pe toti sefii de serviciu si directorii responsabili de activitatea de inspectie fiscala si le-a solicitat ca toate echipele de inspectie fiscala sa faca, in luna respectiva, numai rambursari de TVA, ceea ce s-a si intamplat. La acea data, erau in curs verificarile dispuse de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani, iar practic prin acest mod au fost intrerupte, cu consecinta intarzierii solutionarii dosarului penal.

Daniel Cristian Petre a fost ridicat de procurorii DNA in urma unor perchezitii facute la sediul Directiei de Finante Publice Ploiesti.

Surse judiciare declarau corespondentului MEDIAFAX ca dosarul vizandu-l pe Daniel Petre are legatura cu dosarul in care este implicat Razvan Alexe, patron al mai multor firme, cercetat de DNA in cazul de coruptie al presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma.

Razvan Alexe este inculpat si intr-un alt dosar, instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, respectiv dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, in care este trimis in judecata si fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu.


Publicat de : ---
Data publicrii: 11 Feb 2015 - 05:38
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44328&titlu=Seful_Finantelor_Publice_Ploiesti__plasat_in_arest_la_domiciliu__a_fost_arestat_preventiv