Presedintele suspendat al CJ Brasov, Aristotel Cancescu, ramane in arest preventiv [1]

In 27 ianuarie, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu in cazul presedintelui suspendat al CJ Brasov, Aristotel Cancescu, insa procurorii au contestat decizia si au solicitat sa se mentina masura arestului preventiv si in timpul judecarii cauzei

.

Marti, cand a fost din nou verificata legalitatea si temeinicia masurii preventive, judecatorii ICCJ au admis contestatia procurorilor si au dispus din nou masura arestului preventiv in cazul lui Cancescu.

Presedintele suspendat al CJ Brasov, Aristotel Cancescu, se afla in arestul IPJ Brasov inca din 24 octombrie 2014.

In 17 decembrie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov l-au trimis in judecata pe Aristotel Adrian Cancescu, presedinte al Consiliului Judetean Brasov la data faptelor, in prezent suspendat, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infractiuni), luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu.

In acelasi dosar sunt judecati, in stare de libertate, deputatul PC Ioan Dinita, pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin si Ioan Botoman, toti fiind acuzati de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Tot marti, judecatorii instantei supreme au decis sa mentina masura preventiva a controlului judiciar fata de Ioan Dinita, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin, Ioan Botoman, Maria Gheorghies, Petru Radu Ispas si Gabriel Bagiu pana la o noua verificare, dar nu mai tarziu de 60 de zile.

Urmatorul termen la care se va verifica legalitatea si temeiniciei controlului judiciar in camera preliminaraa fost stabilit pentru data de 10 martie.


Publicat de : ---
Data publicării: 11 Feb 2015 - 05:38
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44327&titlu=Presedintele_suspendat_al_CJ_Brasov__Aristotel_Cancescu__ramane_in_arest_preventiv