Avocatul Elenei Udrea: Vreau echilibru din partea procurorilor, instantelor si apararii [1]

Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea, a facut marti apel la echilibru din partea intregului palier judiciar - procurori, instante de judecata, aparare -, precizand ca nu va face niciun comentariu si nici speculatii privind masurile procedurale ce vor fi adoptate in cadrul anchetei DNA

.

“Niciodata apararea, din acest moment si pana la finalizarea procedurilor, nu va face niciun comentariu pe fond in legatura cu masurile procedurale sau procesuale ce vor fi adoptate in cauza. (…) Niciodata apararea nu va face speculatii cu privire la imprejurarile, situatiile de fapt ce vor rezulta din ancheta. (…) Toate apararile, toate cererile si toate solicitarile le vom face exclusiv in fata procurorilor si a instantei de judecata. (…) Vreau echilibru si din partea procurorilor, sigur si din partea organelor judiciare, si noi ca avocati vom incepe prin linie de echilibru (…)”, a declarat Chiciu la DNA.

De asemenea, aparatorul Elenei Udrea le-a cerut jurnalistilor sa-i inteleaga rezervarea pe care o va avea in exprimarea punctelor de vedere, explicand ca este o situatia delicata, motiv pentru care transmite acest mesaj de echilibru intregului palier judiciar.

El a precizat ca a facut de vineri o solicitare la DNA pentru ca Elena Udrea sa fie audiata in dosarul Microsoft si ca apreciaza ca procurorii au dat curs cererii.

Deputatul Elena Udrea s-a prezentat marti la sediul DNA, unde a anuntat ca va face declaratii in dosarul Microsoft.

“Fac declaratii la cererea avocatilor, aprobata de doamna procuror, voi da declaratii in dosarul Microsoft”, a precizat ea.

Intrebata de jurnalisti daca va face un denunt, Elena Udrea a declarat: “Daca imi dati voie sa intru, voi reusi sa fac ceea ce am de facut”.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost citata la DNA dupa ce luni Camera Deputatilor a incuviintat cererile procurorilor de urmarire penala, retinere si arestare preventiva in dosarele Gala Bute si Microsoft. (Agentia Nationala de Presa AGERPRES)


Publicat de : ---
Data publicării: 11 Feb 2015 - 05:38
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44312&titlu=Avocatul_Elenei_Udrea__Vreau_echilibru_din_partea_procurorilor__instantelor_si_apararii