Un șef euforic al statului, vedetă la cocteilul liberalilor [1]

Președintele Traian Băsescu a fost vedetă la aniversarea a 130 de ani de la înființarea PNL, marți seara, la Ateneul Român.

Șeful statului i-a ținut trei ore în suspans pe liberali, care, în frunte cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu, l-au așteptat pe Băsescu, fără să știe sigur dacă acesta va veni sau nu. „Domnul președinte vine, dar mai întârzie puțin”, i-a liniștit, pe curioși, blonda de la Cotroceni, Elena Udrea, prezentă în calitate de liberală, ca și celălalt consilier prezidențial, Theodor Stolojan. Băsescu și-a făcut apariția mult după discursul lui Tăriceanu, decernarea premierului „Ion I.C. Brătianu” (primit anul acesta de către istoricul Neagu Djuvara) și concertul susținut de către Orchestra de Cameră a Filarmonicii „George Enescu”. Președintele a nimerit fix în mijlocul cocteilului, luând prin surprindere pe toată lumea. A fost întâmpinat ceremonios de către Tăriceanu, dar n-a avut prea multă răbdare să-l asculte pe premier: „Da’ hai să ciocnim și noi cu oamenii!”. A înșfăcat o cupă de șampanie, după care a făcut turul foaierului, acompaniat de Tăriceanu. Ajuns în fața fostului peremist Mihai Lupoi, șeful statului l-a apostrofat râzând: „Ce faci, nea Lupoi, te făcuși liberal? ‘Tu-i ceapa mă-sii!”. Șeful statului a subminat statutul de sex-simbol al lui Tăriceanu, pentru că mai toate femeile, de orice vârstă, s-au repezit să-l pupe și să se pozeze cu el. O duduie i-a mărturisit, timidă, că vrea să facă politică. Băsescu s-a aplecat și i-a șoptit la ureche: „Îți dau un sfat: dacă vrei să faci politică, înscrie-te în PD!”. Concluzia trasă de președinte, după turul de onoare printre liberali: „Ia uite, dom’ne, un partid așa bătrân – că doar are 130 de ani! – are așa multe fete tinere!”. Serios, Băsescu a felicitat, la sfârșit, PNL, formațiunea despre care a spus că asigură „echilibrul politic” în România, și a mărturisit că și-ar fi dorit ca și partidul pe care l-a condus, PD, să aibă o tradiție tot atât de veche.
Publicat de : L. Ruse
Data publicării: 25 Mai 2005 - 08:53
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4411&titlu=Un_sef_euforic_al_statului__vedeta_la_cocteilul_liberalilor