„Voi spune eu cine sunt prietenii lui Hayssam…“ [1]

Proaspăt demisionat din PSD, senatorul Ioan Talpeș și-a marcat despărțirea de foștii tovarăși printr-o declarație cu iz de amenințare.

Întrebat care sunt „prietenii” din PSD care l-au cultivat pe afaceristul sirian Omar Hayssam, Talpeș a răspuns: „Dacă cei care sunt obligați să se pronunțe nu o vor face, voi spune eu cine sunt”. El a adăugat că are „încredere deplină” că președintele Traian Băsescu va face lumină în cazul Hayssam, omul de afaceri fiind suspectat, printre altele, de implicare în răpirea ziariștilor români. Despre relația sa cu Hayssam, Talpeș susține că l-a văzut pe sirian o singură dată, când acesta a venit la Cotroceni să se intereseze de ce a fost scos de pe o listă a celor care aveau să-l însoțească pe Ion Iliescu într-o deplasare peste hotare. În stilul său alunecos, fostul șef al SIE și consilier prezidențial, a lansat și alte săgeți către colegii de care s-a despărțit. Pe Mircea Geoană îl suspectează de infantilism politic. Talpeș a declarat că s-a săturat de „puștismele” din partid și că nu mai vrea să mai stea „lângă asemenea oameni” care fac declarații „stupefiante” și „agresive” despre Ion Iliescu. În privința lansării unui nou partid care să poarte mai departe icoana lui Ion Iliescu, Talpeș a fost misterios. El a subliniat că nu a discutat „cu absolut nimeni” despre acest proiect.

În replică, Mircea Geoană a declarat că „discuțiile despre formarea unui nou partid sunt un sport național în România, mai ales vara, când lumea este mai activă”. Președintele PSD a adăugat că nu este îngrijorat de dezertări.
Publicat de : Florin Negruțiu
Data publicării: 25 Mai 2005 - 08:52
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4410&titlu=&_#8222_Voi_spune_eu_cine_sunt_prietenii_lui_Hayssam&_#8230_&_#8220_