Seful Comisiei SRI sustine mentinerea trupelor romanesti in Irak [1]

Presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SIE, democratul Romeo Raicu, a pledat, ieri, intr-o declaratie politica, in favoarea mentinerii trupelor romanesti in Irak.

El a argumentat ca situatia din aceasta zona continua sa reprezinta "o amenintare la adresa pacii si a securitatii" si a amintit ca prezenta militarilor romani in Irak este ceruta in continuare de "guvernul legitim" de la Bagdad. "Prezenta romaneasca in cadrul fortei multinationale din Irak este legitimata de existenta Rezolutiei Consiliului de Securitate al ONU, care recunoaste rolul si importanta continuarii eforturilor de asigurare a securitatii si stabilitatii in aceasta tara", a mai spus Romeo Raicu, de la tribuna Camerei. El a subliniat ca, in acest fel, Romania s-ar afirma ca promotor al stabilitatii in zone de risc major, iar participarea tarii noastre alaturi de Statele Unite in misiuni de mentinere a pacii ne-ar transforma in "parteneri credibili si aliati veritabili", conform liniei de politica externa trasate de Traian Basescu. Declaratia reprezentantului PD vine in contextul in care Partidul Conservator a cerut luni retragerea militarilor romani din Irak si inlocuirea acestora cu un "batalion special" tip Legiunea Straina. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, la un post de radio, ca, personal, este pentru demararea discutiilor pe aceasta tema. In orice caz, este de asteptat ca, in sedinta Consiliului National de Coordonare de astazi, sa fie luata in discutie si problema soldatilor romani din Irak.
Publicat de : B. C.
Data publicării: 25 Mai 2005 - 08:36
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4399&titlu=Seful_Comisiei_SRI_sustine_mentinerea_trupelor_romanesti_in_Irak