Lui Sebastian Ghita i se cere sa stea departe de audierea lui Coldea [1]

Membrii Comisiei parlamentare pentru controlul SRI au propus ca deputatul Sebastian Ghita sa nu participe la sedinta in care va fi audiat directorul interimar al Serviciului Florian Coldea

.

"A fost o propunere a colegilor de comisie in termen de oportunitate, pentru ca noi nu avem niciun instrument juridic prin care sa interzicem unui membru al comisiei sa participe sau nu la o sedinta. A fost o propunere de oportunitate ca la acel punct de pe ordinea de zi nu este oportuna prezenta lui Sebastian Ghita. Sebastian Ghita este plecat in strainatate. Asa mi-a transmis. I-am transmis si eu mesajul ca in momentul in care se intoarce din strainatate sa ma contacteze. O sa il informez si eu despre propunerea de oportunitate a colegilor", a spus marti Georgian Pop, la Parlament, intrebat daca Ghita va participa la sedinta comisiei SRI in care este audiata conducerea interimara a SRI.Directorul interimar al SRI Florian Coldea, caruia Elena Udrea i-a adus acuzatii grave, va fi audiat pe data de 9 februarie, la ora 10.00, de Comisia parlamentara de control al SRI.

Udrea l-a acuzat, printre altele, pe actualul sef interimar al SRI ca i-a cerut lui Dorin Cocos 500.000 de euro pentru televiziunea lui Sebastian Ghita.

Parlamentarii PNL Cezar Preda si Teodor Atanasiu, membri in Comisia de control al SRI, au declarat, marti, ca Sebastian Ghita ar trebui sa se recuze de la discutiile privind scandalul in care este implicat, alaturi de Florian Coldea."Ne vom intalni luni sa discutam, speram in absenta domnului Ghita, care este in conflict de interese si care nu se va prezenta la Comisie, si vom face tot ceea ce e de facut, adica o ancheta", a declarat Atanasiu.

El a mentionat ca ancheta comisiei priveste doar "legalitatea modului in care SRI isi desfasoara activitatea", nu si pe marginea anchetei interne a Serviciului dispusa in urma declaratiilor Elenei Udrea.

Totodata, Cezar Preda a precizat ca, in cazul discutiilor din Comisia SRI care il privesc si pe Sebastian Ghita, acesta nu trebuie sa participe.


Publicat de : ---
Data publicării: 04 Feb 2015 - 05:37
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43931&titlu=Lui_Sebastian_Ghita_i_se_cere_sa_stea_departe_de_audierea_lui_Coldea