Elena "Gura de Aur" – doar emblema unui deceniu al guvernarilor cleptocratice?! [1]

Vreme de un deceniu, Traian Basescu s-a folosit de o portavoce feminina pentru a-si testa intentiile sale si a anticipa cele mai importante miscari pe scena politica

. Poate ca, din acest motiv, portavocei i s-a spus Elena “Gura de Aur”. Nu stim daca utilizatorul portavocei o fi cunoscut zicala: “Poti sa scoti tiganca din mahala, nu poti sa scoti mahalaua din tiganca”.

O paralela si asemanarile intre tarele regimurilor politice ale regelui dictator Carol al II-lea si presedintelui jucator Basescu nu pot ramane neobservate.

Si sub “carlism”, ca si sub “basism”, axa in jurul careia gravita politica de la Bucuresti, ca sa-l citam pe Argetoianu, avea un pol sub centura capului statului si celalalt in poala unei Elene. “Duduia” Elena Lupescu (Tampeanu, Magda Wolf, Duta Grunberg) in prima ipostaza a istoriei si Elena “Gura de Aur”, in cea de-a doua.

Ambele dudui s-au dovedit piese de mare rezistenta. Prima in ierarhia camarilei regale, a doua in Administratia Prezidentiala. Si una, si cealalta tronau ca “regine” ale unei triade mafiote a puterii [Politica – Bani - Servicii Secrete (n.n. nu neaparat autohtone !)].

Dupa cum relata revista “Time”, Elena Lupescu “este cea mai sireata facatoare de bani din Romania. Se spune ca ea si-a format capitalul de la oamenii care voiau sa obtina ceva de la Carol al II-lea. Favorurile economice si protectia regala acordate de cuplul Carol al II-lea - Elena Lupescu veneau proportional cu sumele de bani incasate de la oamenii de afaceri verosi, recomandati de catre roscovana Elena”.

Dupa cum ne dezvaluie scurgerile de informatii, adevarate bombe informationale teleghidate, Elena “Gura de Aur” si-a folosit pozitia in Adminstratia Prezidentiala in aceleasi scopuri ca si “Duduca”. Un serviciu de informatii, inca neingenuncheat de noua camarila, a crezut ca-l va proteja pe presedinte, determinand publicarea transcriptului unei convorbiri telefonice (octombrie 2005 ), care atesta indubitabil indeletnicirile oneroase ilicite ale sefei Cancelariei Prezidentiale. Se vede insa ca, in afara plecarii ei oficiale din serviciul presedintelui, nu s-a obtinut un alt rezultat.

Duduca a avut un „serviciu” secret privat de informatii si influentare. Mijloacele prin care functiona acest „serviciu” erau inspirate din cele mai clasice metode informative, de la ascultarea convorbirilor telefonice la interceptarea corespondentei. Bineinteles ca, pentru a desfasura asemenea activitati, „Duduia” a trebuit sa-si asigure colaborarea unor profesionisti ai spionajului.

Acestea sunt si concluziile la care ajunge si Raportul intocmit, la 29 iunie 1935, de catre „Corpul Detectivilor” din cadrul Directiei Generale a Politiei („Nota referitoare la Elena Lupescu - influenta sa asupra unor personalitati politice”).

Una dintre concluziile raportului este ca Elena Lupescu „regiza specula pe spinarea tarii”. Se face afirmatia deosebit de grava dupa care Carol, prin mijlocirea Elenei Lupescu, a devenit o „unealta oarba a Internationalei a III-a“.

Trezita din adormire, vigilenta publica ne semnaleaza ca Elena “Gura de Aur” a avut un traseu politic ghidonat, fiind plasata in mediile politice (PSD, PNL, PDL, PMP), infiltrata pe langa primul demnitar al statului si… Mai departe ar trebui sa ne lumineze concluziile controlului intern, servit ca pretext de amanare a audierii conducerii interimare a SRI de catre Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI. Simplul fapt al initiativei acestei amanari si acceptarea ei sunt cat se poate de simptomatice in privinta raporturilor dintre “controlor” si “controlat”.

Printre scopurile si “curiozitatile” Elenei Lupescu, satisfacute cu ajutorul serviciului secret personal, erau controlul Sigurantei Generale, obtinerea de informatii din interiorul armatei, dar mai cu seama despre chestiunile financiare si economice.

Despre un serviciu privat de informatii al Elenei ”Gura de Aur” au existat palide referiri in presa, in contextul premergator campaniei prezidentiale din anul 2009. Interesul ei pentru domeniul securitatii, rezervat Armatei si Serviciilor, era de notorietate. Ca sa-si motiveze interesul si precuparile de informare i-a “venit” ideea unui doctorat in domeniu, cu o tema si plan de cercetare in politica regionala de securitate in arealul geostrategic al Marii Negre. Credem ca nu cu acest gen de informatii a concurat Comunitatea Nationala de Informatii despre care, oare cu “gura aurita” (?!), a lasat a se intelege ca-l mai si dezinforma pe idolul si protectorul ei, ex-presedintele Traian Basescu. E bine sa ne aducem aminte ca si presedintele SUA, F.D. Roosevelt, a mai fost dezinformat, in unele chestiuni, cand FBI-ul a stablit ca mai tanarul amant al primei doamne, Anna Eleanor Roosevelt, avea curiozitati politice starnite de ofiterii spionajului sovietic din Ambasada URSS la Washington.

În perioada dictaturii carliste, apucaturile de „Mata Hari” ale metresei regale au fost dezaprobate de clasa politica. Printre cei mai puternici critici s-au aflat Alexandru Averescu si C.I. Bratianu. Ei au avut grija ca un pamflet care demasca spionajul practicat de Elena Lupescu sa fie tiparit in Italia si introdus in tara prin intermediul Legatiei acestei tari. Elena “Gura de Aur” a fost sfatuita sa se autodemaste, fiind meticulos pregatit intreg scenariul, inclusiv “mise en scene”.

Pentru cei vizati de dezvaluirile de vineri seara nu a fost nimic senzatie sau ceva neasteptat. Monitorizata complet, cu toate mijloacele “Big Brother”, introduse in art. 14 alin (2) al Legii nr.51/1991 (modificata si republicata in MO nr.190 din 18.03.2014), purtatoarea gurii aurite, atat de frecvent folosita de Traian Basescu pentru adecvarea agendei publice, a iesit doar la o repetitie inainte de premiera oficiala.

Ce nu stiam din lista relativ bogata a matrapazlacurilor maleficei combinatii “politica- bani-servicii secrete”, obtinuta cu “inteligenta si truda jurnalistica” de catre Dan Tapalaga si Cristian Pantazi? Cateva detalii. Din categoria “cheii de bolta”. Cum vor fi valorizate detaliile tine, pe de o parte, de profesionalismul si probitatea anchetatorilor, iar pe de alta parte, de presiunea opiniei publice si probitatea care mai exista in presa. Cei care puteau opri evolutiile letale spiritului statului de drept, si chiar mai mult si mai rau, sunt aratati cu degetul de dincolo de gratii, sunt obligati sa se abtina. Bine ar face sa si elibereze societatea de stresul prezentei lor, de bunavoie, din motive personale nespecifiabile.

În timpul lui Carol al II-lea, un individ cu ascendent in francmasoneria de rit Memphis era sponsorizat, cu stiinta regelui, ca sa le denigreze pe regina Elisabeta si regina mama, dar sa “promoveze imaginea luminoasa si inteligenta a Elenei Lupescu”.

În zilele noastre, alti slujitori ai aceluiasi rit, cu stiinta “Marii Umbre”, varsa bani negri pentru potolirea foamei gurilor mari si spurcate ale oficinelor de propaganda televizata si ale institutelor de sondare si manipulare a opiniei publice.

Cele se se intampla, cred artizanii spectacolului, “o sa dea satisfactie revendicarilor justitiare ale poporului”. Dar socotelile sunt gresite, daca nu se ataca frontal si din radacini intreg raul. Elena “Gura de Aur” este doar emblema caracatitei coruptiei care s-a consolidat si dezvoltat in Romania, intr-un deceniu de continuare a guvernarilor cleptocratilor.

Stadiul in care se afla lupta impotriva coruptiei, tradarii si spionajului care au carotat fundamentele economice ale statului de drept si decredibilizat Parlamentul, Justitia si guvernele este doar incipient, fara ca de partea legii sa se afle si conducatori ai luptei temerari, dedicati inaltimii cauzei.

Serviciile nationale de informatii nu au conducatori. Competenta manageriala in alte structuri speciale este contaminata de bolile ultimului deceniu.

Oricat de voinica si hotarata ne-ar fi oastea, fara anvergura comandantilor, onestitatea si competenta strategilor, in fata inamicilor dezlantuiti va fi doar o prada lupilor, precum turma fara ciobani si fara caini.

În contextul geostrategic grav si complicat, subminarea prin scandaluri a componentelor informative ale securitatii nationale ar insemna un pericol major, motiv ca undeva, cineva sa se felicite si sa-si rada in barba de cat de bine i-au iesit socotelile.


Publicat de : ---
Data publicrii: 04 Feb 2015 - 05:37
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43919&titlu=Elena___Gura_de_Aur___a_doar_emblema_unui_deceniu_al_guvernarilor_cleptocratice?_