Decizia Comisiei Juridice in cazul Ariton si Vosganian [1]

Comisia juridica din Senat a decis marti, prin vot, sa avizeze favorabil solicitarile DNA si DIICOT de incepere a urmaririi penale in cazul fostilor ministri Ion Ariton si Varujan Vosganian

.

Urmeaza ca plenul Senatului sa se pronunte asupra cererii DNA si DIICOT.

DNA a solicitat aviz pentru urmarirea penala a lui Ariton pentru fapte savarsite in calitate de ministru al Economiei in cazul organizarii Galei Bute. Aceeasi cerere a fost inainta de DNA catre Camera Deputatilor si pentru Elena Udrea.

În ce priveste cazul Vosganian, DIICOT a cerut luni din nou aviz de la Senat si, respectiv, presedintele Klaus Iohannis, pentru urmarirea penala a fostilor ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Adriean Videanu in dosarul Romgaz-Interagro in care sunt acuzati ca l-au favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae.

Vosganian si Videanu sunt acuzati de procurori in acest dosar de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.


Publicat de : ---
Data publicării: 04 Feb 2015 - 05:37
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43917&titlu=Decizia_Comisiei_Juridice_in_cazul_Ariton_si_Vosganian