Adrian Sarbu, RETINUT de procurori care-i cer ARESTAREA PREVENTIVA [1]

Proprietarul grupului de presa Mediafax, Adrian Sarbu, a fost adus luni seara cu mandat la Parchetul General, de unde a plecat incatusat, cateva ore mai tarziu, fiind retinut pentru 24 de ore de procurori

. Omul de afaceri este acuzat de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare, urmand sa fie propus instantei pentru arestarea preventiva.

ACTUALIZARE:

„Totul e o fabricatie. Acuzatiile sunt ridicole. Mai departe veti afla dintr-un comunicat”, a spus Adrian Sarbu la iesirea de la audieri.

Omul de afaceri a replicat si cu un comunicat de presa in care acuza implicarea premierului Victor Ponta si a deputatului Sebastian Ghita in cazul sau.

Redam integral declaratia lui Adrian Sarbu, prezentata de Mediafax:

"Cazul Mediafax - Adrian Sarbu, fabricat la comanda lui Pontaghita si a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gandul, Ziarul Financiar, institutii media pe care le-am construit in ultimii 25 de ani si pe care le-am mentinut independente politic.

Scenariul pe care il executa procurorii, inspectorii DGAF, ANAF si politistii de urmarire penala, toti sprijiniti copios de SRI, urmareste punerea sub urmarire penala a unor persoane din managementul companiilor mele sub invinuiri neprobate, arestarea si fortarea lor sub santajul mentinerii in arest pentru a ma denunta drept marele instigator la evaziune fiscala si spalare de bani al Romaniei, asa cum Ponta a indicat in iesirile lui publice inca de acum 1 an. În plan public, informatii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghita cunoscute sau acoperite, pentru a forta decizia judecatorilor care trebuie sa aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor institutii media impinse spre lichidare sau vanzare catre grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasa actiune anti-evaziune si spalare de bani.

În aceste circumstante, singura mea aparare este evidenta bunului simt:

În ultimii 25 de ani, am avut sansa, puterea si talentul de a construi institutii private de statura publica, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de romani, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei tari, am promovat principii stricte de guvernanta corporatista si nu am incurajat niciodata spiritul infractional in companiile mele. Am creat generatii de profesionisti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegand, impartind cu ei ideile mele si ceea ce am castigat. Am fost singurul roman care a avansat in pozitia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru actionarii mei si pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au platit numai in ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe catre statul roman.

Faptul ca am ajuns obiectul defaimarii unor impostori imbatati de putere nu ma emotioneaza. Cred cu tarie in statul de drept, in libertatea presei, in dreptul fiecarui om de a fi aparat de lege, dar si in obligatia fiecaruia de a se supune legilor acestei tari. Începand cu mine. Preocuparea mea astazi este in primul rand mentinerea in activitate a companiei Mediafax si asigurarea unor conditii decente de munca pentru oamenii aflati sub o nedreapta presiune financiara si psihica in aceasta campanie de represalii".

Reprezentanti ai Parchetului General au declarat anterior pentru Agerpres ca Adrian Sarbu este audiat la Parchetul General in legatura cu savarsirea infractiunilor de investigare la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare. Omul de afaceri ar fi fost ridicat de procurori de la o intalnire cu Marian Vanghelie.

Sarbu nu a facut declaratii cand a ajuns la sediul Parchetului.

La sfarsitul anului trecut, mai multe persoane din grupul lui Adrian Sarbu au fost arestate preventiv intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.

În replica, Mediafax Group transmitea atunci ca evaziunea fiscala invocata de procurori a reprezentat drepturi de autor, dar si ca va sesiza CSM.

"În fapt, procurorii si inspectorii antifrauda califica activitatile de drept de autor independente ca dependente si le incadreaza la evaziune fiscala. Avem un punct de vedere diferit asupra faptelor si il vom promova cu vigoare in justitie", preciza Mediafax, intr-un comunicat de presa.


Publicat de : ---
Data publicării: 03 Feb 2015 - 04:17
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43805&titlu=Adrian_Sarbu__RETINUT_de_procurori_care_i_cer_ARESTAREA_PREVENTIVA