Incepe migratia spre PNL si negocierile pentru o noua majoritate [1]

taguri: pnl, negocieri, pc-plr, pp-dd

PNL se lauda cu o „majoritate negociata” la Senat, dar ce baza are aceasta sustinere inca nu ni s-a spus

. In plus, in Camera Deputatilor, Orban a declarat ca PNL deschide portile pentru parlamentarii independenti, sa se afilieze grupului liberal, dar vor incepe si negocieri cu parlamentari din toate partidele in vederea sustinerii unei motiuni impotriva Guvernului Ponta. Pana una-alta, secretarul Biroului Permanent al camerei superioare a Parlamentului, Marcel Ciolacu, a anuntat ca sase parlamentari de la grupul PC-PLR au informat luni conducerea camerei ca vor intra in grupul PNL. Este vorba despre Nicolae Alexandri (PLR, fost membru al PNL), Paul Dumbraveanu (PLR, fost PNL), Aurelian Mihai (independent, fost PP-DD), Dumitru Ovidiu Ioan (independent, fost PP-DD), Teodor Paleologu (independent, fost PDL, apoi PMP), Dragos Gunia (independent, fost PDL, apoi PMP). Acesti deputati vor anunta hotararea lor in plenul Camerei.

Trei senatori ar reveni la liberali

Si la Senat se vorbeste despre revenirea la PNL a trei senatori, mai precis Ioan Ghise, Daniel Barbu si Petru Ehegartner.

Liberalii au inceput negocieri sustinute, iar liderul grupului din Senat al fostului PDL, Dumitru Oprea, a declarat nici mai mult, nici mai putin, ca noul PNL are deja o majoritate negociata in Camera superioara a Parlamentului, cu care vizeaza rasturnarea lui Tariceanu si impunerea unui reprezentant propriu pe scaunul de presedinte al Senatului. Totusi, alti liberali au fost mai rezervati. Ludovic Orban s-a limitat la a spune ca atunci cand va exista garantia ca majoritatea a fost formata, se va porni demersul de schimbare a presedintelui Senatului. Candidatul pentru aceasta functie va fi propus de grupul liberal de senatori si aprobat in Biroul Permanent, a mai spus Orban, desi se vorbeste despre Vasile Blaga.

Totusi, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pare linistit si a declarat, luni, ca nu exista o alta majoritate politica in Senat. „În momentul in care sunt facute declaratii politice publice de catre PNL, sigur ca le inregistrez , cum e si normal. De aici, a merge mai departe si a trage o concluzie e o cale lunga”, a spus Tariceanu.

Grupurile PNL si PDL s-au unit

Pana una-alta, grupurile PNL si PDL s-au unit int-un singur grup.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei, Marcel Ciolacu, a declarat ca a primit o scrisoare de la Ludovic Orban (liderul grupului PNL) si Gheorghe Tinel (liderul grupului PDL) in acest sens.

Apoi, Ludovic Orban a informat luni plenul Camerei Deputatilor ca s-a format un singur grup parlamentar, „in urma fuziunii dintre vechiul PNL si vechiul PDL, fuziune definitiva si irevocabila care a fost operata in Registrul partidelor politice”. Noul grup PNL va fi condus chiar de Orban, secondat de nu mai putin de 11 vicelideri, proveniti din ambele partide care au fuzionat, si anume: Victor Paul Dobre, Mugur Cozmanciuc, Eugen Nicolaescu, Mircea Dolha, Raluca Ispir, Ionut Stroe, Razvan Mironescu, Andreea Paul, Tinel Gheorghe, Claudia Boghicevici si Mircea Toader.


Publicat de : ---
Data publicrii: 03 Feb 2015 - 04:17
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43763&titlu=Incepe_migratia_spre_PNL_si_negocierile_pentru_o_noua_majoritate