A inceput Mercato la Parlament [1]

Autor: Ana-Maria Ludatser

Camera Deputatilor si Senatul sunt in fierbere

. Forfota nu este nici pe departe generata de zelul alesilor, recent intorsi din vacanta, ci de jocurile care se fac pentru pastrarea sau destramarea actualei majoritati.

 

Opozitia si Puterea au declansat vanatoarea de parlamentari

Palatul Parlamentului s-a transformat intr-un talcioc de lux. ?Articolele? de pe taraba sunt chiar deputatii si senatorii, care se vand la bucata sau in grup, dupa caz. Pentru a-si da masura caracterului, unele dintre ?exponate? recunosc chiar cu mandrie ca au negociat si cu reprezentantii puterii si cu cei ai opozitiei din dorinta de a incheia cea mai avantajoasa tranzactie.  De partea cealalta, liderii politici se lauda, la randul lor, cu recolta bogata pe care au adunat-o  in debutul sesiunii parlamentare. ?In Senat, lucrurile sunt deja clare, exista o noua majoritate de facto, ea se va materializa, in opinia mea, in urmatoarele maxim doua saptamani si in Camera Deptatilor, printr-un fel de mimetism politic, lucrurile se vor intampla in egala masura. Ceea ce s-a vazut la Bucuresti, la lansarea proiectului meu, numarul de parlamentari care ma insotesc, cei care vor veni in fiecare zi, cei care vor vota motiunea imi arata extrem de clar ca in clipa de fata asistam la formarea unui noi majoritati?, s-a grabit Mircea Geoana sa anunte victoria opozitiei. De partea cealalta, Calin Popescu Tariceanu (PLR) si Gabriel Oprea (UNPR) s-au anjagat in discutiile purtate cu social-democratii sa cimenteze soclul actualului guvern, in asa fel incat o posibila motiune de cenzura sa nu produca nici macar o fisura. Ghidandu-se inca dupa modelul ?lucrului bine facut? patentat de Klaus Iohannis, liberalii vorbesc putin si pescuiesc mult. Asa se face ca intr-o singura zi sase deputati ? Nicolae Alexandri (PC-PLR), Aurelian Mihai (independent), Ovidiu Iane (independent), Theodor Paleologu (PMP), Dragos Gunia (independent), Paul Dumbraveanu (PC-PLR)s-au transferat la PNL. Iar lucrurile nu se vor opri aici, surse din cadrul PNL dezvaluind ca in acest moment la partid este un dute-vino, toata lumea purtand negocieri cu toata lumea.


Publicat de : ---
Data publicării: 03 Feb 2015 - 04:17
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43762&titlu=A_inceput_Mercato_la_Parlament