Fostul ministru Attila Korodi a fost interceptat si filat in dosarul retrocedarii ilegale de paduri [1]

In dosarul retrocedarii ilegale de paduri au fost trimisi in judecata fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte persoane

.

Fostul ministru Attila Korodi a fost interceptat si filat, in dosarul retrocedarii ilegale de paduri, relateaza Mediafax.

Attila Korodi a fost interceptat si filat la cererea DNA, dupa ce unii inculpati ar fi incercat prin intermediul sau sa ajunga la fostul secretar de stat Pasztor Sandor, care sa-i conduca la seful Romsilva, demersul nefiind insa finalizat.

In dosarul retrocedarii ilegale de paduri au fost trimisi in judecata fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte persoane.

Parti civile in dosar sunt statul roman, prin Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza si Dan Costin Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor. Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani.

Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor.

Pagubita in acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce Sturdza a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure.

 

 

 


Publicat de : ---
Data publicrii: 02 Feb 2015 - 05:40
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43718&titlu=Fostul_ministru_Attila_Korodi_a_fost_interceptat_si_filat_in_dosarul_retrocedarii_ilegale_de_paduri