Elevul Băsescu și-a luat bacalaureatul [1]

În clipa în care Traian Băsescu a lansat pe ecran declarația șocantă că el nu negociază nici pe bani și nici politic eliberarea ostaticilor, ne venea să-l întrebăm: „Dar pe ce negociezi, dom’ președinte, pe ochi frumoși?“.

Oricît de sprîncenat era marinarul, mi se părea că farmecul său personal n-ar putea înmuia inimile teroriștilor, în schimb socoteam că în politichie compromisul poate fi uneori o armă inteligentă, iar cînd e vorba de salvarea unor vieți omenești nici măcar soluția „ciocului mic“ al lui Miki Șpagă n-ar fi fost de ignorat.

Fiindcă existau deja două școli de gîndire în ceea ce privește reacția față de răpitorii din Irak, cea americănească, la care au aderat englezii, japonezii și australienii și școala franco-italiană, vrînd-nevrînd ne gîndeam cu spaimă la care dintre ele se va înscrie elevul Băsescu Traian.

Linia dură a adepților primei școli, care nu negociază sub nici o formă cu teroriștii, a lăsat în urmă-i o dîră de cadavre, în ciuda lacrimilor celor răpiți și a rudelor isterizate de răceala politrucilor.

Cealaltă, europeană, a reușit, prevalîndu-se nu doar de nevăzutele căi ale Domnului, ci și de clinchetul arginților, să extragă vii din ghearele răpitorilor o bună parte din trimișii lor în Irak.

Tocmai cînd să scriu că Băsescu e mai american decît americanii, un telefon m-a salvat de rușinea unei asemenea afirmații: jurnaliștii români au fost eliberați și sunt în custodia armatei noastre din Irak.
Băsescu așadar nici de data asta n-a semănat cu nimeni.

Din fericire pentru noi toți, el n-a murit de foame ca măgarul lui Buridan între cele două căpițe de fîn, căci, ignorînd atît școala americană cît și pe cea franco-italiană, a optat, poate fără să vrea, pentru școala de la Păltiniș.
Publicat de : Mircea Dinescu
Data publicării: 23 Mai 2005 - 12:18
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4338&titlu=Elevul_Basescu_si_a_luat_bacalaureatul