Primarul Aradului susține nevinovăția lui Gheorghe Seculici [1]

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat joi că scandalul legat de majorarea capitalului social de la SC Recons SA, în care este implicat și socrul său, vicepremierul Gheorghe Seculici, aduce grave prejudicii în fața potențialilor investitori.

Edilul șef a mai spus că pentru administrația locală va fi foarte greu să corecteze imaginea transmisă în presă. „Am constatat că PUR (Partidul Conservator – n.r.) prin postul său de televiziune Antena 1 continuă denigrarea, pentru că așa consideră dânșii să facă politică.

Mi-am pus întrebarea dacă investitorii vor mai avea curajul să vină în Arad. Prin interese meschine se dorește denigrarea vicepremierului Gheorghe Seculici. Sigur, Aradului nu-i ajută acest lucru. Pentru prima dată, județul a reușit să promoveze un om în funcția de vicepremier, dar constat că prin interese obscure unele persoane fac tot posibilul să compromită acest lucru“, a declarat Falcă.

Acesta a mai anunțat că vicepremierul Gheorghe Seculici neagă informațiile potrivit cărora ar fi acționar majoritar al societății care administrează spațiile comerciale din municipiul Arad. Totodată, Seculici a cerut PNA-ului să se autosesizeze în acest caz și să facă publice rezultatele anchetei. „În urma consultării cu avocații, Seculici va cere în justiție daune morale acelor canale media care i-au adus grave prejudicii de imagine prin difuzarea de informații false, tendențioase și scoase din context“, a mai spus primarul municipiului.

Gheorghe Falcă a susținut că știe foarte bine de unde a pornit acest scandal, însă a refuzat să facă public vreun nume. Cu toate acestea, prin mediile politice din Arad se vorbește despre existența unor neînțelegeri între PNL și PD pe tema alegerilor anticipate, liberalii fiind suspectați de o apropiere față de Partidul Conservator, condus de Dan Voiculescu.

Primarul Falcă a recunoscut că în redacțiile mai multor ziare s-au făcut presiuni pentru a nu fi publicate informații referitoare la majorarea de capital de la SC Recons SA, dar a spus că el nu a cerut interzicerea articolelor.

În ultimele zile, presa a relatat despre modul în care s-a făcut majorarea de capital de la SC Recons SA, societate subordonată Consiliului Local. CL Arad și-a redus cota de participație la Recons, noii acționarii majoritari fiind SC Filip SRL și SC Proiect SA, la care acționar este și vicepremierul Gheorghe Seculici. După majorarea de capital, SC Filip deține 42 la sută din acțiunile SC Recons, iar SC Proiect are 13 la sută.
Publicat de : Florin TOMUȚA
Data publicării: 19 Mai 2005 - 14:40
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4284&titlu=Primarul_Aradului_sustine_nevinovatia_lui_Gheorghe_Seculici