PD cu un picior in PES si cu sufletul la PPE [1]

Inainte de a pleca la Paris, la reuniunea liderilor Partidului Socialistilor Europeni, Boc a confirmat ca este sustinatorul taberei care nu doreste reorientarea doctrinara a Partidului Democrat spre o doctrina populara.

„Partidul Democrat este un membru cu drepturi depline al Internationalei Socialiste si in acesta calitate a solicitat obtinerea statutului de membru cu drepturi depline al Partidului Socialistilor Europeni“, a spus liderul interimar al PD.

Asadar, Boc spune, pentru prima data in calitate de reprezentant al PD, ca discutiile privind primirea cu drepturi depline a democratilor in PES nu este doar o dezbatere de principiu, asa cum au afirmat pana acum, ci este o solicitare oficiala a PD. De altfel, primarul Clujului a repetat in nenumarate randuri ca el conduce interimar partidul pe baza motiunii „Romania puternica, Romania social-democrata, subliniind astfel orientarea partidului.

La reuniunea de la Paris, unde Boc este insotit de deputatul Anca Boagiu, se asteapta sa fie pusa in discutie schimbarea statutului PD de observator in cadrul PES cu cel de membru cu drepturi depline.

Pe de alta parte insa, vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde nu vede nici un impediment in continuarea discutiilor cu Partidul Popularilor Europeni, chiar daca PD devine membru cu drepturi depline al PES. „Sunt convins ca statutul de membru cu drepturi depline, daca va fi obtinut, nu va impiedica discutiile cu PPE. Platforma actuala a partidului democrat, pe baza careia Traian Basescu a castigat alegerile in interiorul partidului, este o platforma preponderent de centru“, a spus Frunzaverde, care a adaugat ca singura diferenta intre actualul program politic si o platforma populara este o diferenta de „100 de cuvinte“.

Declaratiile celor doi au legatura si cu congresul partidului, care va avea loc in curand, unde cel mai probabil cei doi vor candida pentru acelasi loc, de succesor al lui Basescu, dar, dupa cum se constata, de pe platforme dferite.
Publicat de : Cristina Faighel
Data publicării: 19 Mai 2005 - 08:51
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4247&titlu=PD_cu_un_picior_in_PES_si_cu_sufletul_la_PPE