Mircea Geoană: Amânarea integrării României în UE ar fi 'o adevarată catastrofă' [1]

Presedintele PSD, Mircea Geoana a afirmat ca eventualitatea amanarii cu un an a integrarii tarii noastre, ar presupune un cost probabil de 1,5 miliarde de euro si ar reprezenta o adevarata catastrofa.

"Amanarea integrarii ar reprezenta pentru Romania o adevarata catastrofa, pentru ca de-abia atunci s-ar ajunge la ceea ce ar vrea sa spuna unii politicieni europeni: cand vorbesc de redeschiderea negocierilor cu noi, nu vorbesc de capitolul de mediu, de agricultura, vorbesc de bani, și sunt politicieni în Europa care spun ca Uniunea Europeana a fost prea generoasa cu Romania si Bulgaria si de-abia asteapta un pretext sa redeschida subiectul legat de banii pentru proiectele din Romania", a spus Geoana.

In opinia liderului PSD, daca eventuala amanare ar fi o catastrofa, intrarea in Europa a unei Romanii nepregatite ar fi un adevarat cataclism, pentru ca presiunile care vor fi exercitate asupra firmelor si IMM-urilor romanesti reprezinta o alta provocare.
Publicat de : Andrei DINU
Data publicării: 18 Mai 2005 - 08:02
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4209&titlu=Mircea_Geoana__Amanarea_integrarii_Romaniei_in_UE_ar_fi_'o_adevarata_catastrofa'