Functionarul parlamentar a ramas fara sporuri [1]

Plenul Camerei a respins, ieri, Raportul de mediere la Legea privind statutul functionarului public parlamentar, document care propunea introducerea unor privilegii insemnate.

Comisia de mediere optase, in cea mai mare parte a articolelor, pentru textele aprobate de Senat. Daca senatorii eliminasera o serie de sporuri, cum ar fi cel de 25 la suta pentru orele lucrate in intervalul 22,00-6,00, cel de stabilitate, de maxim 20 la suta, sporul de confidentialitate de 25 la suta, sporul de 15 procente pentru cei care aveau titlul de doctor in stiinte, ori cel de 30 la suta pentru suprasolicitare neuropsihica, Comisia de mediere introdusese alte facilitati importante. Astfel, perioada in care functionarul public parlamentar de specialitate juridica care desfasoara activitate in structurile parlamentare de acelasi profil urma sa fie considerata vechime in magistratura. O alta prevedere stipula ca pentru fiecare an ce depaseste vechimea de 14 ani in Parlament se adauga la pensia functionarilor parlamentari cate un procent. Un alt articol, in varianta propusa la mediere, stabileste acordarea unei indemnizatii impozabile egale cu sapte salarii lunare brute pentru functionarii publici parlamentari care si-au incetat raportul de serviciu din motive neimputabile. Actul normativ urmeaza sa fie supus votului plenului celor doua Camere intr-o sedinta viitoare. Puterea intentioneaza sa respinga legea si sa redacteze un nou text in care privilegiile functionarilor parlamentari sa fie considerabil reduse.
Publicat de : B. C.
Data publicării: 18 Mai 2005 - 07:48
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4200&titlu=Functionarul_parlamentar_a_ramas_fara_sporuri