Victor Ponta, Daciana Sarbu si alti tineri deputati s-au invitat in China [1]

Victor Ponta, colega sa din PSD Daciana Sarbu, si alti cativa tineri deputati de la alte formatiuni politice s-au autoinvitat in Republica Populara China, pentru a face un schimb de experienta cu parlamentarii comunisti din Adunarea Populara de la Beijing.

Povestea a inceput acum cateva luni cand, aflat la o discutie cu oficiali ai Ambasadei Republicii Populare China la Bucuresti, Ponta a intrebat daca n-ar putea fi continuata experienta din anii anteriori, cand el si Daciana au vizitat aceasta tara in cadrul unor delegatii oficiale. Politicosi, chinezii au acceptat sugestia. In consecinta, liderul tineretului PSD i-a convins si pe reprezentantii organizatiilor de tineret de la alte partide - printre care Dan Motreanu (PNL), Bogdan Pascu (PUR) si Chelemen Hunor (UDMR) - sa semneze o scrisoare adresata Ambasadei chineze, in care cer sa fie invitati in aceasta indepartata tara din Asia. Liderul organizatiei de tineret a PD, Liviu Nistoran, a spus ieri ca el, personal, a refuzat sa semneze un astfel de document. Oficialii chinezi au raspuns solicitarii tinerilor parlamentari romani, anuntand ca sunt gata sa le asigure masa si cazare, dar nu si costurile deplasarii. In consecinta, Victor Ponta s-a adresat Biroului Permanent al Camerei, cerand ca banii de avion pentru delegatia formata din nu mai putin de zece deputati - printre care si Daciana Sarbu - sa fie platiti din bugetul Camerei. Luni, in sedinta Biroului Permanent, cererea sa a fost respinsa de majoritatea celor prezenti, inclusiv de seful lui Ponta pe linie de partid Adrian Nastase. Pana la urma insa, lui Ponta - care face parte din Biroul Permanent al Camerei in calitate de secretar - i s-a dat in principiu o sansa. El si tovarasii sai de drum ar urma sa-si gaseasca singuri banii de avion si de diurna, iar Camera le va aproba deplasarea, scutindu-i de cumularea unor absente nemotivate. Oricum, potrivit unor membri ai conducerii Camerei, bugetul acestei institutii va avea de suferit pentru ca in contrapartida cu vizita lui Ponta la Beijing, in capitala Romaniei ar urma sa soseasca o delegatie de tineri parlamentari chinezi, cazarea si masa acestora urmand sa fie platite de partea romana.
Publicat de : Mircea MARIAN
Data publicării: 18 Mai 2005 - 07:47
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4198&titlu=Victor_Ponta__Daciana_Sarbu_si_alti_tineri_deputati_s_au_invitat_in_China