Comisia juridica a amanat votul privind imunitatea deputatilor Marko Attila si Catalin Teodorescu [1]

Directia Nationala Anticoruptie a cerut Camerei Deputatilor aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor Florin Catalin Teodorescu (PDL) si Marko Attila (UDMR), cercetati in dosarul fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, privind o despagubire ilegala facuta de ANRP

. Vicepresedintele comisiei, Ciprian Nica, a precizat ca solicitarea procurorilor anticoruptie urmeaza sa fie discutata saptamana viitoare. El a mentionat ca deputatul Catalin Teodorescu a solicitat, prin avocat, un nou termen pentru ca nu a avut timp sa studieze referatul procurorilor anticoruptie. In plus, deputatul UDMR Marko Attila nu a venit la sedinta comisiei.

 

 

"Noi am considerat, comisia, ca este normal sa se dea un nou termen. Termenul nu-l vom stabili noi. Vom sugera Biroului permanent sa stabileasca termenul urmator, luand in considerare ca luni, fiind 1 decembrie, este zi libera prin lege, si sa se evite totusi sfarsitul de saptamana, cand este foarte greu sa mai aduci colegii din tara, sa-i aduci la comisie", a declarat vicepresedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica, la incheierea sedintei.

Procurorul general Tiberiu Nitu i-a transmis marti ministrului Justitiei referatul DNA pentru a solicita incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Catalin Teodorescu si Marko Attila, acuzati de abuz in serviciu in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica. Deputatul PDL Catalin Teodorescu a fost pus sub acuzare luni. Deputatul UDMR Marko Attila a fost anuntat pe 21 noiembrie ca este urmarit penal. Cei doi au facut parte, alaturi de Crinuta Dumitrean (fost presedinte al ANRP), Alina Bica, Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu si Dragos Bogdan, din comisia care in martie 2011 a aprobat sa i se plateasca omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentand despagubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat in Bucuresti, zona Plumbuita.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Noi 2014 - 06:03
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41960&titlu=Comisia_juridica_a_amanat_votul_privind_imunitatea_deputatilor_Marko_Attila_si_Catalin_Teodorescu