Deputatii juristi au amanat dezbaterea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Catalin Teodorescu si Marko Attila [1]

taguri: deputat, jurist, amana, dezbatere, incuviintare, arestare, preventiva, catalin, teodorescu, marko, attila

Deputatii juristi au amanat miercuri dezbaterea cererii ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Marko Attila (UDMR) si Catalin Teodorescu (PDL), pentru studierea dosarului de catre parti

.

"Noi am considerat ca este normal sa se dea un nou termen. Termenul nu-l vom stabili noi. Vom face o adresa in care vom spune motivat ce s-a intamplat si vom sugera Biroului permanent sa stabileasca termenul urmator, luand in considerare ca luni fiind 1 decembrie este zi libera si atunci sa aiba in vedere o alta zi in care sa ne putem intruni", a declarat vicepresedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica, la incheierea sedintei.

Fiind intrebat cand ar putea fi reluata sedinta Comisiei juridice in acest caz, Ciprian Nica a spus ca probabilitatea ca termenul sa fie marti pentru dezbaterea din nou a acestui dosar este de "98%".

Vicepresedintele Comisiei Juridice a precizat ca cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii celor doi deputati a venit doar cu o zi in urma, motiv pentru care s-a decis amanarea dezbaterii dosarului.

"Marko Attila are un proces in Ardeal, prin urmare, fizic era imposibil sa fie la Camera Deputatilor la Bucuresti, iar Catalin Teodorescu prin avocat a solicitat un nou termen, motivat de faptul ca au fost anuntati foarte tarziu si le-a fost imposibil sa studieze materialul, astfel incat sa-si faca apararile", a precizat vicepresedintele Comisiei juridice.

Procurorul general Tiberiu Nitu i-a transmis marti ministrului Justitiei referatul DNA pentru a solicita incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Catalin Teodorescu si Marko Attila. Cei doi sunt acuzati de abuz in serviciu in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

Deputatul PDL Catalin Teodorescu a fost pus sub acuzare luni, in timp ce deputatul UDMR Marko Attila a fost anuntat ca este urmarit penal pe 21 noiembrie.

Cei doi deputati au facut parte, alaturi de Crinuta Dumitrean (fost presedinte al ANRP), Alina Bica, Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu si Dragos Bogdan, din comisia care in martie 2011 a aprobat sa i se plateasca omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentand despagubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat in Bucuresti, zona Plumbuita, desi in realitate acel teren valora mult mai putin.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Noi 2014 - 06:03
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41948&titlu=Deputatii_juristi_au_amanat_dezbaterea_privind_incuviintarea_arestarii_preventive_a_deputatilor_Catalin_Teodorescu_si_Marko_Attila