Un deputat PNL vrea capul secretarului de stat Stejarel Olaru [1]

“Solicit, oficial, demisia Secretarului de Stat de la MAE, Stejarel OLARU, pentru ignorarea continua a organizatiilor romanesti de peste granite", se arata intr-un comunicat de presa remis AGERPRES de deputatul PNL Costel Alexe

.

!Dupa ministrii Afacerilor Externe, Titus Corlatean si Teodor Melescanu, implicati masiv in sabotarea si restrangerea dreptului de vot a romanilor aflati in afara granitelor, opinia publica a pronuntat si numele Ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, care asigura coordonarea departamentul aflat in subordinea MAE.

Numai ca putina lume cunoaste faptul ca aceasta pozitie este practic dublata de o alta, de secretar de stat, detinuta de Stejarel Olaru, un abonat al functiilor publice in diverse guvernari.

Stejarel Olaru, care a beneficiat de functii numeroase si bine platite in calitate de demnitar (Consilier de stat in cadrul Guvernului Romaniei, Director General al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Membru Titular in Consiliul de Administratie al Radioului Public), s-a ocupat in ultimele luni cu propaganda guvernului Ponta printre romanii aflati in strainatate.

Dupa ultimele informatii, Stejarel Olaru a avut sarcina de a organiza actiuni propagandistice, in special in statele cu comunitati mari de romani la care era invitat Victor Ponta, fara rezultate concrete, totul controlat indeaproape, cu intalniri regizate, pentru a crea o imagine favorabila candidatului PSD la Presedintie.

Este inadmisibil ca departamentul insarcinat sa incurajeze si sa sprijine formarea si actiunile asociative ale comunitatilor de romani din Diaspora, sa participe la o asemenea bataie de joc, unica in 25 de ani.

Mai mult, in documentele oficiale ale Departamentului politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor externe se vorbeste despre “evoia de sprijin institutionalizat a romanilor din afara frontierelor”, lucru complet abandonat.

În calitatea mea de deputat in Parlamentul Romaniei, solicit, oficial, demisia Secretarului de Stat de la MAE, Stejarel Olaru, pentru ignorarea continua a organizatiilor romanesti de peste granite. Olaru se face direct vinovat de sustinerea unei politici de ignorare totala, disimulata, privind dialogul cu organizatiile romanesti.

Desi au existat sute de solicitari care au venit dinspre comunitatile de romani catre Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni privind dinamica votului si urgenta instiintarii Executivului asupra imposibilitatii de a asigura conditii optime pentru toti romanii din afara granitelor pentru exercitarea dreptului la vot, nu s-a luat absolut nicio masura.

În ziua votului, se trimiteau comunicate mincinoase privind desfasurarea in conditii normale a votului si despre “cateva cazuri” in care cetatenii romani nu au putut sa voteze. Practic, ramanerea domnului Stejarel Olaru in guvernul PSD, dupa ce USL s-a rupt si Partidul National Liberal a decis sa retraga toti ministrii, a avut rolul de a supraveghea orice fel de tendinte in Diaspora si a tine la curent centrala MAE, pe filiera PSD, multi crezand ca acesta mai are vreo legatura cu PNL.

Demisia ar trebui urmata de o ancheta penala a procurorilor in cazul demnitarilor de la MAE implicati in obstructionarea dreptului de vot a romanilor din Diaspora!”, a declarat Costel ALEXE, deputat PNL.

În februarie 2014, la retragerea de la guvernare a PNL, Stejarel Olaru l-a instiintat pe primul ministru Victor Ponta ca nu are de gand sa paraseasca guvernul, desi este membru PNL.

Olaru a avut o discutie telefonica si cu liderul PNL Crin Antonescu, explicandu-i acestuia ca exista “niste programe speciale in derulare la departamentul romanilor de pretutindeni, in zone cum ar fi Ucraina si altele”.Antonescu a spus ca intelege situatia si ca in cazul sau se poate face o exceptie de la decizia luata de partid privind demisia.


Publicat de : ---
Data publicării: 19 Noi 2014 - 06:02
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41702&titlu=Un_deputat_PNL_vrea_capul_secretarului_de_stat_Stejarel_Olaru_