Sala Sporturilor din Ploiesti, subiect de disputa intre Roberta Anastase si Mircea Cosma [1]

Mediafax Foto

Panouri publicitare cu Victor Ponta alaturi de primarul Ploiestiului si de seful CJ Prahova, pe care scrie "Am promis

. Am, facut. Sala Sporturilor", au fost amplasate in oras, Roberta Anastase spunand insa ca acestia sunt "mincinosi" si ca proiectul, initiat de Guvernul Boc, a fost blocat de Ponta.

Mai multe panouri publicitare de mari dimensiuni pe care apare fotografia premierului Victor Ponta alaturi de cea a primarului municipiului Ploiesti Iulian Badescu si a presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, insotite de sloganul "Am promis, am facut. Sala sporturilor" au fost amplasate in ultimele zile in diverse zone din Ploiesti, in special in zona centrala a orasului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebat de ce au fost amplasate aceste panouri care seamana foarte mult cu cele electorale, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a explicat ca ele ii infatiseaza pe cei care au contribuit la finalizarea lucrarilor de renovare a Salii Sporturilor din Ploiesti.

"Faptul ca aceasta lucrare (renovarea Salii Sporturilor din Ploiesti - n.r.) a ramas descoperita cu 20 de milioane de lei noi si ca a fost castigata de o firma din Bucuresti care nu prea avea aplecare catre o asemenea lucrare ne-a facut sa adoptam masuri speciale pentru finalizarea acelei lucrari in sensul ca am cerut Guvernului Romaniei sa suplimenteze fondul la Compania Nationala de Investii cu 19 milioane, pentru ca municipiul a ramas in gaura si nu mai putea plati, Consiliul Judetean a alocat un milion de lei in martie, pentru sala de sport, iar Consiliul Local trebuie sa mai aloce 2,7 milioane de lei pentru dotari care nu au fost prinse nicaieri. (…) Asta e echipa care s-a ocupat si care o termina. De inceput, putem incepe toti, de terminat de mai greu", a spus Cosma.

Intrebat care este rostul unor asemenea panouri publicitare Cosma a raspuns: "Rostul acestor panouri este de a se arata ca se face. Pentru ca nu putem si nu ne permitem sa scoatem atatia oameni naivi pe strazile Bucurestiului si ale altor orase care sa protesteze sau sa ne aplaude, preferam forma asta de manifestare. Si o sa o facem mereu, cu orice vom face".

De asemenea, intrebat cine suporta cheltuielile legate de confectionarea si amplasarea acestor panouri publicitare, seful CJ Prahova, care este si presedinte al PSD Prahova, a spus ca initiativa amplasarii panourilor apartine parlamentarilor PSD din Prahova, acestia suportand si costurile.

"Eu am inteles asa: ca grupul de deputati si senatori PSD doresc sa faca o inaugurare fastuoasa pe data de 4, cu prilejul unui meci de baschet, si asa ca cheltuielile de propaganda si publicitate apartin acelui grup, nu apartin nici Consiliului Judetean, nici Consiliului Municipal", a spus Cosma.

Presedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, ii critica pe cei trei politicieni ale caror chipuri apar pe panourile publicitare, catalogandu-i drept "mincinosi".

Intr-un comentariu postat pe o retea de socializare si trimis si presei, Anastase arata ca proiectul privind renovarea Salii Sporturilor din Ploiesti a fost "initiat, sustinut si finantat de Guvernul Boc prin Ministerul Dezvoltarii si administratia de atunci a Ploiestiului (condusa de primarul PDL Andrei Volosevici - n.r.). Anastase sustine ca acest proiect a fost blocat dupa ce conducerea Guvernului a fost preluata de Victor Ponta, desi sala era renovata aproape in totalitate.

"Cum a devenit prim ministru Ponta a taiat finantarea pentru acest proiect realizat la acel moment in proportie de 90% si aproape un an lucrarile au fost blocate. 200 de oameni si-au pierdut locurile de munca. La insistentele ploiestenilor si realizand ca nu pot bloca lucrarile deja incepute la un simbol al Ploiestiului s-au indurat sa reia finantarea proiectului. Consiliul Judetean nu are nicio treaba cu aceasta investitie care vizeaza exclusiv municipalitatea. Deci Mircea Cosma nu avea ce sa caute in poza, dar nu putea sa lipseasca din trioul mincinosilor! Iulian Badescu s-a opus acestui proiect. Acum, ca primar cu zero realizari, incearca sa isi asume o investitie la care nu are nicio contributie", sustine Roberta Anastase.

Lucrarile de renovare a Salii Sporturilor din Ploiesti au inceput in anul 2011 si au costat peste doua milioane de euro. Lucrarea ar fi trebuit finalizata in termen de opt luni, insa finantarea a fost sistata timp de peste un an.


Publicat de : ---
Data publicării: 01 Oct 2013 - 06:40
 

Link ştire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41624&titlu=Sala_Sporturilor_din_Ploiesti__subiect_de_disputa_intre_Roberta_Anastase_si_Mircea_Cosma