Desi nu au fost numarate, ouale lui Nastase valoreaza 2,2 miliarde lei [1]

Ouale lui Adrian Nastase - cele produse de gainile de la ferma de la Cornu si declarate drept "produse agroalimentare" - au fost valorificate, in 2004, cu frumoasa suma de 2,2 miliarde de lei (circa 55.000 de euro), reiese din noua declaratie de avere a presedintelui Camerei Deputatilor.

Potrivit acestei declaratii, in 2004, familia Nastase a obtinut doar din salarii aproape 1,6 miliarde de lei, din chirie alte 3 miliarde, sotia a mostenit vreo 66.000 de dolari, iar dintr-o activitate de vanzare-cumparare (doar avansul) - nespecificata - au mai venit vreo 50.000 USD. In total, anul trecut, familia fostului premier a castigat aproximativ 240.000 de euro. La aceasta rubrica apare si un salariu anual de 468 de milioane de lei, obtinut pentru postul de director la o societate comerciala cu denumirea indescifrabila. Este posibil ca aceasta sa fi fost ocupatia sotiei sale, Adrian Nastase refuzand pana acum sa spuna cu ce se ocupa Dana Nastase. Cine insa se astepta ca, din noua declaratie de avere, sa afla secretul celebrei colectii de arta a familiei Nastase, mai are de asteptat. Nastase a declarat "icoane si obiecte de cult" in valoare de 8.340 de lei (sic!), timbre de 450 USD, pictura moderna si contemporana de 6.500 de euro si 17.770 de lei sau obiecte de arta decorativa de 20.000 de lei. In plus, presedintele Camerei Deputatilor nu ofera absolut nici un fel de informatii in legatura cu aceste colectii, desi, chiar o parte din colegii sai de partid au facut acest lucru si au precizat autorii tablourilor pe care le detin. El a profitat astfel de faptul ca in declaratie se cere "valoarea estimata". De altfel, presedintele Camerei stie ca, pana in prezent, nu a fost verificata averea nici unui inalt demnitar. In rest, familia Nastase tine in banci vreo 275.000 USD, are trei case - cea de-a patra a fost vanduta anul acesta - si vreo sapte hectare de teren. El a ramas cu masina cumparata in 2001 - un Mitsubishi - avand in vedere ca guvernul pe care-l conducea i-a pus la dispozitie, in 2004, un Volkswagen Touareg.
Publicat de : Mircea MARIAN
Data publicării: 17 Mai 2005 - 08:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4161&titlu=Desi_nu_au_fost_numarate__ouale_lui_Nastase_valoreaza_2_2_miliarde_lei