Lege pentru "epurările" din administrație [1]

Democrații sunt cei mai înverșunați adversari ai păstrării în funcție a foștilor șefi de servicii deconcentrate, numiți de fosta guvernare. Deși formațiunile din coaliția de guvernământ susțin public schimbarea acestora, atunci când vorbele trebuie puse în practică, lucrurile se împotmolesc.

Deputații PD Ioan Oltean, Daniel Buda și Augustin Zegrean au depus, la sfârșitul lunii martie, o inițiativă legislativă privind schimbarea statutului șefilor serviciilor deconcentrate din funcționar public în personal angajat pe bază de contract de management, pe durată limitată. Până în prezent, însă, nu există un acord la nivelul Coaliției guvernamentale pentru inițiativa PD, fără a se manifesta, totuși, așa cum afirma Emil Boc, "poziții tranșante împotrivă, dar nici fără echivoc pentru".
Liberalii, conservatorii și udemeriștii au cerut temporizare, pentru a vedea dacă această măsură nu afectează relațiile României cu Uniunea Europeană, chiar dacă ea nu face parte din acquis-ul comunitar.
Deputatul democrat Daniel Buda s-a arătat surprins de atitudinea colegilor săi din coaliție. "Nu știu de ce nu s-au pronunțat în favoarea acestui proiect. Nu ar fi singura dată, însă. Liberalii nu au analizat suficient de mult chestiunea. Sunt pentru analiza atentă a acestui proiect de modificare a statutului șefilor serviciilor deconcentrate. Sper că partenerii noștri de guvernare se vor convinge că este o inițiativă bună, care va asigura coerența actului de guvernare", a declarat pentru A.M. Press deputatul democrat.
Publicat de : ---
Data publicării: 17 Mai 2005 - 08:03
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4158&titlu=Lege_pentru___epurarile___din_administratie