Deputatii nu mai au bani pentru sumele forfetare [1]

Camera Deputatilor nu va mai putea asigura plata sumei forfetare pentru deputati aferenta ultimelor trei luni din an, respectiv octombrie, noiembrie si decembrie, bugetul alocat institutiei pe anul in curs urmand a fi epuizat, au precizat, luni, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare

.

Potrivit surselor respective, suma forfetara pentru ultimele trei luni ale anului 2013 se ridica la 14 milioane de lei, echivalentul a circa trei milioane de Euro, bani care insa nu se regasesc in bugetul Camerei Deputatilor.

Aceasta suma, de 14 milioane de lei, a fost solicitata, in vara, la rectificarea bugetara, insa nu a fost acordata, au relatat aceleasi surse.

Sursele citate au mai aratat ca situatia actuala, in care Camera nu mai poate asigura plata sumei forfetare, a fost cauzata de faptul ca parlamentarii au stat circa sase luni in plus la hotel.

Situatia poate avea, potrivit acelorasi surse, o singura rezolvare, care ar consta in acordarea unei rectificari pozitive a bugetului Camerei Deputatilor in luna in curs sau in octombrie.

Potrivit legislatiei in vigoare, deputatii primesc, in scopul exercitarii mandatului in circumscriptiile electorale, o suma forfetara care se acorda lunar si care echivaleaza cu o indemnizatie si jumatate bruta.

Din suma forfetara deputatii isi pot plati cheltuieli cu personalul angajat la birourile parlamentare, dar si cheltuieli pentru bunuri si servicii.

In medie, un deputat deconteaza la Camera Deputatilor cheltuieli care fac obiectul sumei forfetare de 5.000 de lei pe luna.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 24 Sep 2013 - 05:54
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41574&titlu=Deputatii_nu_mai_au_bani_pentru_sumele_forfetare