Consilierii municipali au anulat referendumul privind eutanasierea maidanezilor. UPDATE [1]

Mediafax Foto// Catalina Filip

 Sedinta Consiliului General al Minicipiului General a fost convocata ieri de Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, dupa de parlamentarii au adoptat a legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan

.

UPDATE 12.40. Primarul General, Sorin Oprescu, a declarat ca pana la promulgarea legii de catre presedinte va continua strangerea cainilor de pe strazi. ”Ca sa linistesc si iubitorii de animale, sa nu creada ca incepem sa ne repezim in ei inainte de promulgare, dar ii strangem de pe strazi. O sa ne cream si noi o structura, dar in acelasi timp continuam identificarea, sterilizarea si respectarea legii dupa 14 zile de cand i-am  strans”, a spus Oprescu, care a precizat ca Primaria Capitalei va schimba prevederea existenta acum conform careia cei care adopta mai mult de un maidanez trebuie sa plateasca. „Asta nu stiu cum a scapat, trebuie sa o reglam noi, dupa ce ca vine si iti ia 100 de caini ii mai pui sa si plateasca. asta e o nebunie”, a spus primarul.

UPDATE 12.37 . Consilierii municipali au votat anularea refendumului din 6 octombrie privind eutanasierea maidanezilor in unanimitate.

UPDATE 12.34 Consilierii PP-DD au anuntat ca ei nu vor vota anularea referendumului, motivand ca ei au votat deja vineri impotriva referendumului. Toti consilierii PPDD au parasit sala de sedinte.

UPDATE 12.28. Proiectul de lege propus de consilierii PDL a fost respins de 26 dintre cei 36 de consilierii prezenti la sedinta.

UPDATE 12.25. Primarul Sorin Oprescu le-a spus consilierilor ca sunt conditii clare de creare a unui serviciu de ecarisaj la nivelul Bucurestiului.

UPDATE 12.20. Ordinea de zi are un singur punct pe ordinea de zi - hotararea de a anula referendumul privind eutanasierea ciinilor fara stapan.

Consilierii generali din partea PDL propun un proiect prin care primariile de sector sa poata strange cainii fara stapan, iar fondurile pentru acest lucru sa fie impartite in mod echitabil intre cele sase sectoare.

STIRE INITIALA

Primarul a spus ca a decis sa renunte la referendumul privind maidanezii deoarece legea cuprinde solicitarile facute de Primaria Capitalei in privinta eutanasierii cainilor fara stapan. 

„Sper ca legea sa devina functionala rapid. Sa fie promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial, ca sa putem actiona in baza ei”, a declarat Sorin Oprescu.

Deputatii au adoptat, marti, cu 266 de voturi "pentru", 23 "impotriva" si 20 de abtineri legea care permite eutanasierea maidanezilor.  Potrivit actului normativ, solutia finala poate fi aplicata cainilor care au fost capturati si dusi in adaposturi, iar in termen de 14 zile nu au fost nici revendicati, nici eutanasiati. Mai mult, autoritatile locale pot decide, in functie de numarul de locuri din adaposturi si de bugetul prevazut pentru aceasta problema, daca vor tine cainii o perioada mai indelungata in padocuri sau vor recurge la eutanasiere dupa cele 14 zile lucratoare.

In Bucuresti cele  doua adaposturi pentru cainii fara stapan au in total 1.000 de locuri, potrivit datelor de la Primaria Capitalei. La Mihailesti sunt  850 de locuri, iar la  adapostul Pallady din Ilfov sunt alte  200 de locuri. In Capitala sunt aproape 65.000 de maidanezi, dupa cum au declarat autoritatile locale.


Publicat de : ---
Data publicrii: 12 Sep 2013 - 05:58
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41520&titlu=Consilierii_municipali_au_anulat_referendumul_privind_eutanasierea_maidanezilor__UPDATE