Senatorii juristi dezbat pe 18 octombrie cazul Vosganian [1]

 

Comisia juridica a Senatului se va intruni in 18 septembrie, in sedinta secreta, pentru a studia materialul probator in cazul ministrului Varujan Vosganian, pentru care Parchetul de pe langa ICCJ a cerut inceperea urmaririi penale, iar ministrul a fost invitat la comisie in 1 octombrie, transmite Mediafax

.

Decizia a fost luata, la propunerea presedintelui comisiei, senatorul PNL Tudor Chiuariu, de toti cei sase membri prezenti la sedinta de marti.

Senatorul PNL a argumentat amanarea dezbaterii pe fond in cazul senatorului Varujan Vosganian invocand faptul ca la comisie nu a sosit pana la ora desfasurarii sedintei materialul probator in acest caz.

Chiuariu a spus ca o astfel de amanare este necesara avand in vedere obligativitatea ca membrii comisiei sa analizeze acest dosar si tinand cont de necesitatea respectarii dreptului la aparare.

De asemenea, acestia au decis, prin vot, ca ministrului Varujan Vosganian sa i se ofere posibilitatea ca in data de 1 octombrie sa se prezinte la comisie pentru a-si exprima punctul de vedere fata de materialul probator. Potrivit afirmatiilor lui Chiuariu, Vosganian va beneficia astfel de o perioada rezonabila pentru a-si pregati apararea.

Chiuariu a mai spus ca, daca ministrul va opta sa transmita in scris punctul sau de vedere, acesta va fi discutat in data de 1 octombrie.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca, din ce a putut sa vada in documentele transmise Senatului de DIICOT, nu se pune problema, deocamdata, a unui vot favorabil solicitarii de incepere a urmaririi penale in cazul ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, saptamana trecuta, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Solicitarile au fost trimise Senatului si sefului statului de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in urma cererii primite de la seful DIICOT.

Dosarul in care DIICOT a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale a lui Videanu si Vosganian este desprins din cel in care, in decembrie 2011, procurorii au inceput urmarirea penala in cazul a 40 de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, pentru complot si subminarea economiei nationale.


Publicat de : ---
Data publicării: 11 Sep 2013 - 06:07
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41512&titlu=Senatorii_juristi_dezbat_pe_18_octombrie_cazul_Vosganian