Antonescu, nesigur in privinta sustinerii PSD la prezidentiale [1]

PSD il va sustine pe Crin Antonescu la prezidentiale doar daca nu are alta varianta mai buna

. O spune chiar liderul PNL, care le transmite colegilor sai ca partidul are un obiectiv mai apropiat: alegerile europarlamentare. PNL trebuie sa obtina cel putin 25% pentru a putea emite pretentii, zice Antonescu.

Crin Antonescu spune ca PSD il va sustine la prezidentiale doar daca nu are o ?alta varianta mai buna?.”Ma intreb daca nu cumva e mai profitabil si… pe public nu mai vorbesc, dar ?i in sinea noastra, sa nu ne tot intrebam daca o sa ma sustina PSD-ul sau nu o sa ma sustina. O sa si-l tina daca nu va avea alta varianta mai buna! Asta e logica politica si e simpla si daca nu intelegeti asta va doriti mai bine sa pierdem. De ce sa ne tot intrebam daca putem sau nu sa facem 25%? Am spus ca da”, a spus Antonescu, potrivit Romania TV.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pe 1 septembrie, la Piatra Neamt, ca alegerile prezidentiale de anul viitor nu sunt o competitie usoara si ca nu desconsidera niciun potential candidat, cu referire la eventualitatea de a-l avea ca adversar in acest scrutin pe prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, din partea partidelor de opozitie.

“Eu nu fac glume pe acest subiect. Candidatura la Presedintie este o chestiune foarte serioasa. Eu nu desconsider niciun potential contracandidat. Nu cred ca va fi o competitie usoara, indiferent cine se va alinia la startul ei. Si, pana la urma, orice candidat ar alege PDL, el trebuie respectat ca atare, pentru ca este un candidat intr-o competitie democratica”, a precizat Crin Antonescu, care a participat pe 1 septembrie la alegerile pentru conducerea filialei Neamt a PNL.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, pe 17 august, intr-o conferinta de presa sustinuta la Baia Mare, dupa sedinta Colegiului National Director, ca unul dintre potentialii candidati ai partidului la alegerile prezidentiale ar putea fi Catalin Predoiu. Intrebat cine ar putea fi posibilul candidat pentru functia de presedinte, Vasile Blaga a avansat numele prim-vicepresedintelui PDL Catalin Predoiu.

“Desigur, competitia in partid e deschisa, avem multa democratie in partid. Dar alegerea unui candidat care ar putea intra in competitie pentru functia de presedinte al Romaniei va fi luata abia dupa consultarea celor peste 300.000 de membri. Unul dintre numele spre care ne orientam e Catalin Predoiu, dar pot veni si alte nume in competitie”, a spus Vasile Blaga.


Publicat de : ---
Data publicării: 10 Sep 2013 - 06:28
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41502&titlu=Antonescu__nesigur_in_privinta_sustinerii_PSD_la_prezidentiale