Fostul deputat Mihail Boldea ramane in arest [1]

Mediafax Foto//Victor Ciupuliga

Fostul deputat Mihail Boldea, judecat pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro, ramane in arest, potrivit deciziei luate de instanta suprema, prin care a fost admis recursul procurorilor DIICOT fata de punerea lui in libertate

.

In 25 iulie, Curtea de Apel Iasi a hotarat judecarea lui Boldea in libertate, dar cu interdictie a parasi tara.

Hotararea a fost atacata cu recurs de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), la instanta suprema, care a admis, miercuri, actiunea, astfel ca fostul deputat ramane in arest. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

Curtea de Apel Iasi a decis anterior, in alte doua randuri, punerea in libertate a lui Boldea, insa acesta a ramas in arest deoarece recursurile procurorilor DIICOT fata de ambele hotarari au fost admise de instanta suprema.

Mihail Boldea a fost trimis in judecata, in stare de arest, la sfarsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, in dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Boldea a fost arestat preventiv in lipsa in 22 martie 2012 si incarcerat in 27 martie 2012, iar ulterior instantele i-au prelungit succesiv masura.

Potrivit procurorilor, inculpatii au actionat sub coordonarea liderului gruparii - Mihail Boldea.

"Membrii gruparii, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galati si Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati, identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. In acest scop, inculpatii au utilizat hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals. Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale", au precizat procurorii DIICOT.


Publicat de : ---
Data publicării: 09 Aug 2013 - 06:14
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41436&titlu=Fostul_deputat_Mihail_Boldea_ramane_in_arest