Pasarele pe Valea Prahovei, peste DN1: Unde vor fi construite si cat vor costa [1]

Cele patru pasaje pietonale care vor fi construite peste Drumul National 1, la Comarnic, Busteni si Azuga, vor costa aproape o jumatate de milion de euro, iar amplasarea lor va incepe saptamana viitoare, pasarelele urmand a fi deschise pietonilor la 15 august

.

 

 

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca fiecare din cele patru pasarele va costa, "in medie, 80.000 de euro plus TVA" si ca de procedurile de achizitie nu se ocupa autoritatile locale sau cele judetene, ci administratorul drumului, respectiv Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

 

 

Potrivit lui Cosma, autoritatile locale se ocupa doar de "racordarea trotuarelor cu pasarelele".

 

 

Cosma a declarat, miercuri, ca in cursul dupa amiezii de marti au fost sapate fundatiile pentru cele patru pasarele si ca la inceputul saptamanii viitoare, mai exact luni noapte, va incepe amplasarea lor.

 

 

Presedintele Consiliului Judetean Prahova a mai afirmat ca cele patru pasarele vor fi deschise circulatiei pietonilor pe data de 15 august si ca pasajele peste DN 1 care vor fi amplasate in cele trei localitati de pe Valea Prahovei sunt asemanatoare pasarelelor metalice amplasate pe DN 1 intre Bucuresti si Ploiesti.

 

 

Seful CJ Prahova nu a dat detalii despre firmele care vor ridica respectivele pasaje spunand ca de acest lucru se ocupa CNADNR.

 

 

Pana la ora transmiterii acestei stiri, reprezentantii Departamentului pentru Infrastructura si Investitii Straine si cei ai Sectiei Drumuri Nationale Ploiesti din cadrul CNADNR nu au raspuns solicitarii MEDIAFAX privind numele firmelor care vor executa cele patru pasarele si modalitatea de atribuire a contractelor aferente lucrarilor.

 

 

Saptamana trecuta, in urma unei discutii intre reprezentanti ai Guvernului si cei ai autoritatilor locale din Prahova, s-a decis construirea a patru pasaje pe DN 1, pe Valea Prahovei, masura fiind luata pentru fluidizarea traficului rutier pe Valea Prahovei.

 

 

Doua dintre aceste pasarele vor fi construite in statiunea Busteni si cate una in localitatile Azuga si Comarnic, acestea fiind zonele in care se produc cel mai frecvent aglomerari in trafic, intrucat respectivele localitati sunt traversate de DN 1 fara a exista variante ocolitoare, cum este, spre exemplu, centura statiunii Sinaia.

 

 

Conform unui comunicat al Prefecturii Prahova, construirea celor patru pasarele care vor traversa DN 1 este doar "o masura provizorie, ce face parte din complexul de masuri preliminare pentru realizarea constructiei autostrazii A3 tronsonul Comarnic - Brasov, urmand ca ulterior sa se demareze proceduri pentru adoptarea unor solutii definitive de asigurare a conditiilor de siguranta si fluenta in trafic pe Valea Prahovei".


Publicat de : ---
Data publicrii: 08 Aug 2013 - 06:09
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41425&titlu=Pasarele_pe_Valea_Prahovei__peste_DN1__Unde_vor_fi_construite_si_cat_vor_costa