Fiul deputatului PSD de Maramures Calin Matei, arestat pentru santaj [1]

Avocatul Octavian Cioltea, aparatorul lui Matei, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca o instata a Judecatoriei Baia Mare a emis, joi, mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor doi, pentru santaj, respectiv, complicitate la santaj

.

 

Decizia a fost deja atacata cu recurs, acesta urmand sa fie judecat de Tribunalul Maramures.

 

"Nu a fost vorba de niciun santaj, partea vatamata este un impatimit al jocurilor de noroc si s-a imprumutat de la foarte multi oameni din Baia. Acasa, partea vatamata a povestit familiei ca este amenintat de catre camatari. Infractiunea de santaj presupune exercitarea unor acte de constrangere asupra unei persoane pentru a obtine un folos injust, cei doi nu urmareau decat sa isi recupereze banii pe care ii imprumutase partea vatamata", a spus Octavian Cioltea.

 

Doi barbati au fost retinuti pentru santaj, respectiv complicitate la santaj, dupa ce ar fi amenintat o persoana pentru a plati lunar "dobanda" pentru un imprumut, surse judiciare spunand ca unul dintre suspecti, Andrei Tudor Matei, este fiul deputatului PSD de Maramures Calin Matei.

 

Conform unui comunicat de presa transmis, joi, de Parchetul Tribunalului Maramures, procurori ai Parchetului Judecatoriei Baia Mare au dispus, miercuri, inceperea urmaririi penale in cazul lui Andrei Tudor Matei, pentru santaj, si Sebastian Andrei Pop, pentru complicitate la santaj.

 

Cei doi tineri sunt acuzati ca au santajat si amenintat cu moartea o persoana careia unul dintre ei ii imprumutase 2.000 de lei, pentru a o determina sa plateasca lunar dobanda pentru acest imprumut.

 

"In perioada decembrie 2012 - aprilie 2013 cei doi au exercitat acte de constrangere morala, proferarea de amenintari explicite, directe si telefonice cu acte de violenta si moartea, adresate partii vatamate M.M.I. si familiei acesteia, precum si actiuni de intimidare prin cautarea partii vatamate la domiciliu, pentru a o determina sa remita, lunar, sume de bani cu titlu de dobanda, ca urmare a unui imprumut in suma de 2.000 de lei, acordat de invinuitul Andrei Sebastian Pop partii vatamate", se mentiona in documentul citat.

 

Tudor Andrei Matei si Andrei Sebastian Pop au fost retinuti, miercuri, prin ordonanta pentru 24 de ore, iar joi s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de cei doi.

 

Potrivit unor surse judiciare, Andrei Tudor Matei, in varsta de 24 de ani, este fiul deputatului PSD de Maramures Calin Matei, aflat la primul mandat. Calin Matei a fost consilier judetean in CJ Maramures din 1990 si pana in 2012, in aceasta perioada fiind presedinte al CJ intre 1995-1996 si vicepresedinte in 1994-1995 si 2008-2012. El este vicepresedinte al PSD Maramures.


Publicat de : ---
Data publicrii: 26 Apr 2013 - 05:36
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40944&titlu=Fiul_deputatului_PSD_de_Maramures_Calin_Matei__arestat_pentru_santaj