Senator USL, executat silit pentru datoriile la stat [1]

La trei luni dupa instalarea la Casa Poporului, unui senator din noul val i s-a pus poprire pe indemnizatia de parlamentar pentru ca nu si-a platit in ultimii patru ani nici taxele locale, nici locul de parcare

.

Impricinatul este Sebastian Grapa, fost PSD-ist, fost PDL-ist si actual liberal, senator de Fagaras. Chiar daca datoriile sale in nume propriu fata de Primaria Fagaras au ajuns la 37.204 lei, iar primarul Sorin Manduc a trecut peste colegialitatea de partid cerandu-i executarea silita, domnul Grapa nu le recunoaste, informeaza Mediafax.

Din fotoliul sau de parlamentar, are insa o idee: retrogradarea Fagarasului de la municipiu la oras, prin lege, in asa fel incat taxele si impozitele locale ale cetatenilor sa scada cu 25%. Chiar daca asa scad si sumele de bani pe care municipiul le primeste acum de la Guvern.

In declaratia de avere, domnul Grapa nu are multe de spus. Nu are casa in nume propriu, deci nici taxe de platit. Proprietetile ii sunt, in cea mai mare parte, trecute pe firma. Are in schimb un Mercedes S 500, din 2006 pentru care s-au acumulat datoriile pe numele sau.

Situatia la zi, transmisa gandul.info de Primaria Fagaras dupa o somatie pentru depasirea termenului din lege, arata ca domnul Grapa si sotia, Maria-Monica, datoreaza bugetului local 37.204 lei doar din impozitele si penalizatile acumulate pentru masina si pentru locul de parcare, inclusiv majorarile de 1.763 de lei, calculate pe 22 aprilie. Dupa mai bine de patru ani de neplata, timp in care senatorul de azi a condus judetul Brasov din postura de consilier judetean PNL, Primaria Fagaras a primit niste bani, in doua transe: 733 de lei pe 10 ianuarie si 55 de lei o saptamana mai tarziu, pe 16 ianuarie 2013.


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Apr 2013 - 06:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40943&titlu=Senator_USL__executat_silit_pentru_datoriile_la_stat