Disidentii din PDL ar putea candida la europarlamentare din partea MP [1]

 Deputatul PDL Florin Popescu, sustinator al Elenei Udrea la Conventia Nationala, a afirmat ca la alegerile europarlamentare se vede alaturi de proiectul politic al lui Traian Basescu, Miscarea Populara

.Potrivit gandul.info, cei din aripa Udrea isi propun sa se separe treptat de partid, inclusiv cu cateva filiale importante ale partidului si sa se alature Miscarii Populare astfel incat noul partid sa candideze la europarlamentarele din acest an.

In vreme ce noua conducere instalata dupa alegerea lui Vasile Blaga la sefia democrat-liberalilor vorbeste de sfarsitul conflictelor din partid, vicele Ioan Oltean decretand chiar ca “starea de razboi s-a incheiat”, sustinatorii Elenei Udrea se pregatesc de revansa si fac planul ca alegerile europarlamentare de anul viitor sa-i gaseasca sub sigla altui partid structurat atat la nivel parlamentar, cat si in teritoriu, informeaza rtv.net.

Potrivit unor surse democrat-liberale, primul pas ar fi plecarea bucata cu bucata a mai multor deputati si senatori, orizontul de timp fiind de maximum doua luni in care “disidentii” sa poata constitui grupuri parlamentare proprii in Camera Deputatilor si Senat. Potrivit regulamentelor, grupurile parlamentare pot fi constituite din minimum 10 deputati, respectiv 7 senatori.

In paralel, mutari similare ar urma sa aiba loc in teritoriu, la o prima strigare pe lista fiind puse, in bloc sau in parte, filiale precum Neamt, Dambovita, Bacau, Arges, Arad sau Sibiu.

Miscarea Populara pusa pe picioare de presedintele Traian Basescu nu este in afara acestui plan, aparitia noului partid, pentru care, sustin sursele citate este luata in calcul titularura de Partidul Popular, fiind gandita ca o consecinta a nevoii de reprezentare ca urmare a asteptarii create de Miscarea Populara, care se preconizeaza ca isi va pastra in aceste conditii statutul de fundatie. De altfel, in judete au inceput sa se organizeze filliale ale MP, in care democrat-liberalii se implica.

Cum proiectul urmeaza aceeasi reteta a ruperii grupului Stolojan de PNL si constituirii PLD, disidentii democrat-liberali cauta un lider care, asemenea lui Stolojan in 2007, sa asigure credibilitatea noii formatiuni si un scor bun la europarlamentare. In discutie este Emil Boc care, spun sursele citate, este in acest moment “in expectativa”.

Elena Udrea recunoaste ca exista inca nemultumiri in partid si multi dintre sustinatorii sai au cerut plecarea din partid dupa congres, insa decizia a fost de a ramane in randurile PDL. Chiar si asa, Udrea nu exclude “plecari individuale”. “Exista o nemultumire. Am avut insa discutii si decizia a fost sa ramanem in PDL . Nu poate fi vorba de o miscare a unui grup, de o alternativa a sustinatorilor mei. Daca se va pleca, se va pleca individual. Pot fi plecari separate, cazuri punctuale, cum a fost cu Mihai Stanisoara sau Ion Cupa”, a declarat Elena Udrea, pentru “Gandul”.

Liderul PDL Dambovita, deputatul Florin Popescu, unul dintre sustinatorii lui Udrea, evita sa vorbeasca transant despre o plecare din PDL. “Nu comentez”, a declarat el, intrebat daca are in intentie plecarea din partid. Cu toate acestea, el spune ca “in campania pentru europarlamentare ma vad alaturi de proiectul lui Traian Basescu”, “In acest moment, Traian Basescu e in afara PDL”, a adaugat Popescu.

Un alt sustinator al Elenei Udrea, Gheorghe Stefan spune ca nu va pleca din PDL, motivul fiind ca, potrivit legii, si-ar pierde mandatul de primar de Piatra Neamt. El admite insa ca sunt multi nemultumiti, chiar in filiala sa oamenii fiind impartiti si multi dintre ei s-au inscris in Miscarea Populara. “Cred ca Miscarea Populara are un mare grad de incredere si potential”, a declarat Gheorghe Stefan.


Publicat de : ---
Data publicării: 15 Apr 2013 - 06:01
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40885&titlu=Disidentii_din_PDL_ar_putea_candida_la_europarlamentare_din_partea_MP