Mugur Isarescu, prezidentiabilul Miscarii Populare in 2014? [1]

  Pe pagina de Facebook a Miscarii Populare, fundatia recent lansata din care fac parte Sebastian Lazaroiu si Daniel Funeriu, si al carui parinte spiritual este Traian Basescu, sunt doar doua Like-uri, catre doua pagini sugestive: “Alaturi de pre?edintele nostru” si “Mugur Isarescu pre?edinte”

.

Miscarea Populara s-a lansat oficial duminica, iar liderii ei s-au intalnit la un restaurant cu Traian Basescu in aceeasi zi.Presedintele Romaniei a declarat ca sustine acest demers si spera sa faca parte din el, cand isi va termina mandatul, iar presedintele oficial al fundatiei, Marian Preda, l-a numit pe Traian Basescu – “parintele spiritual” al miscarii.

Un posibil indiciu in legatura cu viitorul Miscarii Populare se afla pe Facebook. Pe pagina Fundatiei, singurele like-uri duc la o pagina de sustinere pentru Traian Basescu si o alta care militeaza pentru Mugur Isarescu Presedinte.

Pagina de sustinere a guvernatorului BNR pe Facebook are doar 100 de like-uri si un link catre Miscarea Populara. Pagina lui Mugur Isarescu a fost creata recent, pe 27 ianuarie 2013, si singurele postari sunt cu CV-ul guvernatorului BNR.  “Va multumesc pentru sustinere, suntem la inceput de drum dar avem experienta si oameni de valoare langa noi”, mai scrie acolo.

Duminica, Marian Preda a prezentat echipa de conducere si membrii fondatori ai Miscarii Populare, precizand ca, pana in prezent, au aderat la fundatie in jur de 5.000 de persoane.

Membrii fundatiei, prezentati duminica de Marian Preda sunt: Radu Borza (secretar general al Mensa Romania), Cristian Diaconescu (consilier prezidential), Elenina Nicut (avocat), Daniel Funeriu (consilier prezidential), Sebastian Lazaroiu (consilier prezidential), Georgeta Condur (lector universitar), Cristian Hrituc (consilier de stat in Administratia Prezidentiala).

La evenimentul de prezentare a conducerii Fundatiei Miscarii Prezidentiale au fost prezenti si consilierii de stat in Administratia Prezidentiala Dorel Onaca si Bogdan Oprea, precum si consilierul prezidential Bogdan Dragoi.

Pe 25 martie, consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat initierea procedurilor impreuna cu colegii sai, pentru infiintarea Fundatiei Miscarea Populara.

Pe 27 martie, presedintele Traian Basescu afirma in cadrul unei emisiuni televizate ca ideea Miscarii Populara ii apartine, dar a subliniat ca nu se va implica in conducerea ei si ca aceasta va fi condusa de un om neangajat politic si cu prestigiu.

“Miscarea Populara este deschisa celor care nu sunt angajati politic. Cel putin in acest stadiu cand este fundatie. (…) Nu voi avea nicio contributie in conducerea fundatiei, nu voi fi nici macar in boardul fundatiei, dar voi veghea-o, o voi incuraja sa existe”, a declarat Basescu, la acea data.

Dupa alegerile din PDL, Traian Basescu a declarat ca se desparte de PDL. Intr-un mesaj pe Facebook, el a spus ca a vazut rezultatul Conventiei PDL si ca “modul cum nu au inteles sa fie democrati” il face sa spuna acum “definitiv si pentru totdeauna”: “Adio, PD! Adio, PDL!”.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 11 Apr 2013 - 06:58
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40876&titlu=Mugur_Isarescu__prezidentiabilul_Miscarii_Populare_in_2014?