Ponta: Dupa ce Guvernul aproba fuziunea dintre ELCEN si RADET, voi avea o intalnire cu primarul Oprescu [1]

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va avea miercuri o intalnire cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, dupa ce Executivul va aproba fuziunea dintre producatorul de agent termic ELCEN si transportatorul si distribuitorul RADET

.

“Astazi, putin mai tarziu, dupa ce aprobam fuziunea dintre ELCEN si RADET, voi avea o intalnire si cu primarul general. A fost o promisiune a noastra comuna - a USL si a primarului general - pentru Bucuresti”, a afirmat Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Totodata, el a solicitat Corpului de Control al primului-ministru sa faca publice rezultatele verificarii efectuate de catre Corpul de Control al fostului premier democrat-liberal Emil Boc “din care rezulta ca la RADET totul e ‘perfect’”.

“Deci in 2010, cand s-a dus domnul Boc in control, totul era perfect, dar acum, cand s-a dus parchetul, i-a cam luat pe toti cei de atunci. Va rog sa-l dati si pe al nostru (raportul - n.r.), de unde au rezultat nereguli, dar dati-l si pe al domnului Boc, sa vedeti ca in 2010 era totul ‘perfect’ la RADET”, a punctat, ironic, Ponta.

Memorandumul tehnic privind unificarea ELCEN (producatorul de agent termic) cu RADET (transportatorul si distribuitorul agentului termic) se va afla pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de miercuri, a declarat marti seara, viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu.

“Unirea celor doua entitati este un lucru foarte important, pentru ca vom incerca sa definim o companie energetica care va avea ca scop eficientizarea pretului gigacaloriei. Este un moment esential si speram cu totii ca maine Guvernul sa aprobe acest Memorandum. A fost o provocare pentru noi toti care am facut parte din grupul USL de a-l sustine, pentru ca suntem convinsi ca va da o eficienta maxima in aceasta etapa importanta”, a declarat Nicolaescu.

Cat priveste desemnarea consiliilor de administratie ale RATB si RADET, el a spus ca au fost parcurse niste etape importante, in conformitate cu OUG 109 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Mar 2013 - 06:04
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40789&titlu=Ponta__Dupa_ce_Guvernul_aproba_fuziunea_dintre_ELCEN_si_RADET__voi_avea_o_intalnire_cu_primarul_Oprescu