Pleacă sau nu Ion Iliescu din PSD? [1]

Consiliul National al PSD, care se reuneste la Palatul Parlamentului ar putea fi momentul revansei pentru fondatorul partidului, Ion Iliescu, tras pe linie moarta dupa Congresul din aprilie.

Practic, toti se intreaba daca acesta va adopta o masura radicala, aceea de a
anunta parasirea partidului sau se va limita doar la un discurs dur impotriva actualei conduceri - Geoana, Nastase, Mitrea-, fara a recurge la gesturi extreme.

Potrivit informatiilor care circulau ieri, cel mai probabil Iliescu va alege a doua varianta, o buna parte din apropiatii fostului presedinte neagreand parasirea partidului.

Ion Iliescu nu va beneficia nici de functia de presedinte de onoare, atat Geoana cat si Mitrea fiind de parere ca statutul partidului, adoptat la Congres nu prevede aceasta functie.

Aici, presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase a fost insa mai nuantat, el declarand ca nu este o problema regandirea statutului partidului pentru a se crea "o functie fireasca pentru cel care este presedintele fondator al partidului".

Deocamdata, fidelii lui Iliescu, in frunte cu senatorul Ioan Talpes au lansat unele semnale destul de serioase in legatura cu viitorul lor in PSD, dupa cum se cunoaste acesta parasind functiile detinute in cadrul partidului si in Senat, in timp ce un alt senator PSD, Neculai Apostol a demisionat din partid.
Publicat de : Andrei DINU
Data publicării: 13 Mai 2005 - 09:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4069&titlu=Pleaca_sau_nu_Ion_Iliescu_din_PSD?