Masura extrema la Parlament [1]

  Senatorii si deputatii vor sta si la balcoane, la sedintele comune, din cauza numarului prea mare de alesi – 588

.Deputatul PSD Eugen Nicolicea spune ca amplasarea unor parlamentari la balconul Camerei Deputatilor in cazul sedintelor de plen reunit cu Senatul nu este o premiera, iar pozitionarea unor parlamentari in loji ofera o vedere mai buna asupra salii.

In legislatura trecuta, sedintele de plen comun ale Camerei si Senatului aveau loc in sala de plen a Camerei Deputatilor, care are 512 locuri, informeaza rtv.net. Din cauza numarului mare de parlamentari din actuala legislatura – 588 de senatori si deputati, s-a decis ca sedintele de plen reunit sa se desfasoare in sala Alexandru Ioan Cuza, care dispune de un numar mare de locuri.

Sala nu a fost insa pe gustul parlamentarilor, considerandu-se ca nu este potrivita pentru o astfel de activitate. Astfel ca, in Parlament se modifica balcoanele de la Camera Deputatilor pentru ca parlamentarii sa revina acolo la sedintele de plen reunit. “Daca se va intampla (organizarea sedintelor reunite in sala de plen a Camerei, n.r.), va fi o reeditare a sedintelor din plenul comun de la Dealul Mitropoliei, acolo parlamentarii luau loc si la balcoane atunci cand era sedinta comuna, deci acest lucru nu este o noutate, s-a mai practicat si a functionat”, a comentat deputatul Eugen Nicolicea, citat de Mediafax.

El a precizat ca a stat la balconul Camerei Deputatilor atunci cand a insotit delegatii straine care au participat la lucrarile plenului, fiind “o pozitie de onoare pentru acei invitati”. “Eu as merge personal in acele loje, pentru ca ai o vedere mult mai buna a ansamblului salii”, a mai explicat deputatul PSD.

Totodata, Nicolicea a mentionat ca cel mai probabil in loji vor sta parlamentari din toate formatiunile politice, argumentand ca sala organizata pana acum pentru plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului nu era propice acestei activitati.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Feb 2013 - 06:49
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40626&titlu=Masura_extrema_la_Parlament