Tariceanu, despre prezidentiale: Nu exclud candidatura. Antonescu a fost validat, nu ales candidat [1]

Tariceanu a fost intrebat, intr-o emisiune la RTV, daca va intra intr-o eventuala lupta pentru desemnarea drept candidat pentru alegerile prezidentiale

.

 

"Eu consider ca este mult prea timpuriu ca astazi sa iau o astfel de decizie, o astfel de posibilitate nu o exclud, dar eu consider ca o astfel de decizie trebuie luata in anul 2014 si cand va veni momentul daca ma voi hotari...", a sustinut Tariceanu.

 

Senatorul PNL a mentionat ca validarea candidaturii lui Crin Antonescu realizata in Congres nu a fost o alegere a delegatilor, ci o confirmare a unei propuneri.

 

Tariceanu a precizat ca intelegerea in cadrul USL nu s-a facut pe numele candidatilor la functia de prim-ministru sau sef al statului, ci pe formatiunea care va face propunerea.

 

"Daca in locul domnului Antonescu era domnul Georgescu, Vasilescu sau ... acela era candidatul respectiv. Nu este o intelegere personala, este o intelegere intre partide, care au convenit ca aceste pozitii revin partidelor respective, sigur, care isi promoveaza persoana care considera. Nu e o procedura in cruce, deci noi nu intervenim in alegerea facuta de PSD, dupa cum si reciproc", a afirmat fostul premier.

 

Totodata, Tariceanu a mentionat ca nu poate raspunde la intrebarea daca Antonescu ar fi un bun presedinte al Romaniei deoarece perioada petrecuta de acesta la Cotreoceni ca presedinte interimar a fost o perioada prea scurta pentru a face o evaluare.

 

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a propus ca desemnarea candidatului PNL la Presedintie sa se faca printr-un scrutin intern, asa cum se intampla in alte tari, mentionand ca cel desemnat va trebui sa aiba sansele cele mai mari de a obtine mandatul prezidential. "Propunerea mea e ca in PNL desemnarea candidatului (la Presedintie, n.r.) sa se faca printr-un scrutin intern", a spus Tariceanu, vineri, intr-o conferinta de presa.

 

Tariceanu a apreciat ca in organizarea alegerilor interne in PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale ar trebui sa se desfasoare cel mai devreme in martie 2014, precizand ca aceasta idee ar duce la modernizarea necesara partidului.


Publicat de : ---
Data publicrii: 28 Ian 2013 - 06:56
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40447&titlu=Tariceanu__despre_prezidentiale__Nu_exclud_candidatura__Antonescu_a_fost_validat__nu_ales_candidat