Antonescu: Daca e posibil, facem europarlamentarele si prezidentiale, ca vrea sau nu Basescu [1]

"Sper ca va fi optiunea USL pentru ca si legile pe baza carora se organizeaza alegerile locale, sa nu mai vorbim de legea alegerilor parlamentare, sunt nedrepte, in cel de-al doilea caz chiar aberante

. ", a spus Antonescu.

In ce priveste alegerile prezidentiale, presedintele PNL a spus ca este favorabil conditiilor actuale in care este ales presedintele.

Antonescu a adaugat ca, in urma discutiilor informale din Parlament, o concluzie ar fi ca, daca se doreste o reprezentare proportionala, atunci trebuie revenit la votul pe liste.

"Cam toata lumea s-a convins ca, daca vrem proportionalitate, trebuie sa revenim la liste, daca ne luam riscul intr-un peisaj electoral cum este cel din Romania, atunci pentru votul uninominal trebuie sa facem un uninominal pur si dur intr-un tur sau in doua tururi', a spus liderul PNL.

 

Referendu-se la propria candidatura la alegerile prezidentiale, Antonescu a aratat ca, pana la acest moment cel putin, el este candidatul USL.

 

"Eu nu am nicun fel de teama, niciun fel de suspiciune. Eu voi fi candidat USL, daca voi fi suficient de puternic, nu daca va fi suficient de de binevoitor Victor Ponta sau PSD", a spus Crin Antonescu.

 

In ce priveste organizarea simultana a europarlamentarelor cu prezidentialele, Antonescu a fost de parere ca acest lucru va putea fi facut, indiferent daca presedintele Traian Basescu vrea sau nu.

"Nu avem nicio discutie in USL, dar eu cred ca putem sa le facem impreuna, ca vrea sau ca nu vrea Traian Basescu. Ipoteza unei formule elegante in care sa renunte la cinci luni de mandat pentru asemenea reasezare constitutionala eu o exclud, pentru ca dansul nu vrea si e dreptul sau sa vrea sau sa nu vrea", a incheiat el.


Publicat de : ---
Data publicrii: 25 Ian 2013 - 06:55
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40443&titlu=Antonescu__Daca_e_posibil__facem_europarlamentarele_si_prezidentiale__ca_vrea_sau_nu_Basescu