Camera Deputatilor nou aleasa se va intruni miercuri [1]

Camera Deputatilor nou aleasa se va intruni miercuri, la ora 13

.00, data fiind stabilita prin decretul de convocare emis de presedintele Romaniei, informeaza un comunicat de presa al Camerei Deputatilor. Pana la alegerea noului Birou Permanent, lucrarile Camerei Deputatilor sunt conduse de cel mai in varsta deputat, in calitate de presedinte de varsta, asistat de cei mai tineri patru deputati, in calitate de secretari.

“Presedintele Camerei Deputatilor si ceilalti membri ai Biroului permanent vor fi alesi, conform Regulamentului Camerei Deputatilor, dupa constituirea legala a Camerei. Presedintele Camerei Deputatilor, ales pentru intreaga legislatura, face parte din Biroul permanent si este presedintele acestuia. Din Biroul permanent al Camerei Deputatilor mai fac parte 4 vicepresedinti, 4 secretari si 4 chestori. Biroul permanent se formeaza in urma negocierilor dintre liderii grupurilor parlamentare, respectandu-se configuratia politica a Camerei Deputatilor”, se mai arata in comunicatul, prezentat de Agerpres. Alegerea presedintelui Camerei Deputatilor are loc prin vot secret, cu buletine de vot. Fiecare grup parlamentar poate face o singura propunere. Este declarat ales presedinte al Camerei Deputatilor candidatul care a intrunit votul majoritatii deputatilor. Lista candidatilor propusi pentru functiile de vicepresedinte, secretar si chestor din Biroul permanent se supune in intregime votului Camerei Deputatilor si se aproba cu majoritatea voturilor deputatilor. Daca nu se intruneste aceasta majoritate, se organizeaza un nou tur de scrutin, in care lista este aprobata cu majoritatea voturilor deputatilor prezenti. Votul este secret si se exprima prin bile. Vicepresedintii, secretarii si chestorii Camerei Deputatilor sunt alesi la inceputul fiecarei sesiuni ordinare, la propunerea grupurilor parlamentare carora le-au fost repartizate locurile respective.


Publicat de : ---
Data publicării: 18 Dec 2012 - 06:44
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40288&titlu=Camera_Deputatilor_nou_aleasa_se_va_intruni_miercuri