Primarul Mangaliei este impotriva exploatarii gazelor de sist [1]

Explotarea gazelor de sist a suscitat vii discutii, lunile trecute, in Romania

. Între timp, zbaterile pe aceasta tema, concretizate inclusiv prin proteste mai mult sau mai putin spontane, par sa se fi stins.

Subiectul a fost "reinviat" de primarul Mangaliei, Cristian Radu, care in sedinta de vineri a Consiliului Local a supus dezbaterii un proiect privind organizarea unui referendum prin care cetatenii sa fie consultati daca sunt de acord sau nu cu intentia firmei Chevron de a fora in sudul litoralului. Facem precizarea ca, de data recenta, subiectul a ajuns si in atentia Parlamentului Europei.

Revenind la Mangalia, adaugam ca proiectul privind organizarea unui referendum a fost votat, acum totul depinzand si de avizul de legalitate al Prefecturii judetului Constanta, scrie ReplicaOnline.ro.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, spune ca din discutiile cu consilierii, a rezultat ca un astfel de referendum este bine sa aiba loc in data de 9 decembrie, odata cu alegerile parlamentare, din ratiuni financiare.

Citeste articolul complet pe ReplicaOnline.ro.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Oct 2012 - 06:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40060&titlu=Primarul_Mangaliei_este_impotriva_exploatarii_gazelor_de_sist